Main Content

Mourinho plánuje vystužiť obranu hviezdou z Portugalska

pondelok, 14. november 2016 09:56 | Autor: Timotej Gašper

Mourinho plánuje vystužiť obranu hviezdou z Portugalska
Mourinho plánuje vystužiť obranu hviezdou z Portugalska | zdroj: © TASR

Tréner Manchestru United, Jose Mourinho, je podľa portugalských médií pripravený priviesť už v zime obrancu z Benficy Lisabon, ktorý môže stáť pokladňu červených diablov až desiatky miliónov eur.

Manchester United sa v posledných týždňoch prezentuje nevyrovnanou formou a nedokáže sa dostať na víťaznú formu. Ako základný problém tréner „Červených diablov“ José Mourinho označuje nestabilnú obranu.

Ak chce klub z Old Trafford pomýšľať na úspechy v Premier Legue a Európskej lige, musí v zime poslniť obranné rady o nového stredného obrancu. Podľa portugalského plátku abola.pt chce vedenie United získať 22-ročnú hviezdu Benficy Lisabon, Victora Lindelofa.

Švédsky reprezentant prišiel do Lisabonu v roku 2012 z klubu Vasteras. Po troch rokoch v mládežníckom výbere sa v lete 2015 prebil do prvého tímu, v ktorom prešiel výrazným progresom a už druhú sezónu nastupuje takmer pravidelne.

Vysoký a technicky zdatný obranca nemá problém hrať aj na pozícií pravého obrancu či dokonca v role defenzívneho stredopoliara. Za „Orlov“ dovedna odohral 40 duelov, počas ktorých potvrdil svoj talent a zažiaril aj na letnom EURE vo Francúzsku, kde odohral 3 zápasy.

Lindelof sa pomaly stáva oporou klubovej aj reprezentačnej obrany. Jeho kontrakt s Benficou má platnosť až do roku 2020, no to sa už čoskoro môže zmeniť. Mourinho je podľa informácií pripravený investovať do mladého stopéra až 30 miliónov libier. Musí to však stihnúť do januára 2017, kedy sa vedenie Benfiy chystá so Švédom uzavrieť novú dlhoročnú zmluvu.