Main Content

Game of Lukaku: Kde skončí belgický útočník?

pondelok, 14. november 2016 09:52 | Autor: Timotej Gašper

Game of Lukaku: Kde skončí belgický útočník?
Game of Lukaku: Kde skončí belgický útočník? | zdroj: © TASR

Britské médiá píšu, že u v zime môžeme očakávať veľkú prestupovú bitku o hviezdneho útočníka Evertonu. V hre sú traja giganti a samozrejme astronomické finančné čiastky.

Odchovanec belgického Anderlechtu už ako teenager hrával v prvom tíme „Fialiek“, za ktoré dal v 98 zápasoch 41 gólov. Rýchlo rastúci talent a obrovský potenciál si nenechala ujsť londýnska Chelsea, ktorá neváhala zaplatiť 22 miliónov eur.

Na Stamford Bridge však robustný Belgičan výraznejšiu šancu nedostal a pobral sa na hosťovanie do West Bromwichu, kde dokázal, že má na to žiariť v Premier League. Chelsea však odmietala mladíka zapojiť do diania a v roku 2013 ho poslala na druhé hosťovanie do Evertonu.

Pri rieke Mersey sa začala nová kapitola Lukakuovej kariéry. Po ročnom hosťovaní sa „The Toffees“ rozhodli Belgičana získať natrvalo a v lete 2014 sa Lukaku stal najdrahším nákupom klubu v histórií za 36 miliónov eur.

Odkedy oblieka Romelu dres Evertonu, odohral 138 zápasov, strelil 68 gólov a na ďalších 26 prihral. Tieto štatistiky ho radia medzi najlepších hráčov Premier League a pre klub z Goodison Parku je belgický tank neodlúčiteľnou súčasťou. V aktuálnej sezóne má na konte 7 gólov z 10 ligových zápasov, čo ho radí na tretie miesto v tabuľke strelcov.

Romelu Lukaku je už dosť skúsený a to značí, že by už čoskoro mohol prísť čas na novú výzvu. Bitku o zisk 23-ročného Belgičana zvedú tri veľkokluby, ktoré sú ochotné minúť obrovské čiastky.

1. Paríž Saint-Germain

Prvá možnosť je celkom reálna, keďže po odchode Zlatana potrebuje PSG nový útočný náboj. Napriek forme Edinsona Cavaniho by Lukaku bol pre klub z Parku Princov nesmierne platnou posilou. Paríž prežíva mierny pokles formy, no rýchlo sa plánuje vrátiť medzi elitu a bojovať o triumf v Lige majstrov, k čomu by už čoskoro mohol prispieť aj Lukaku, za ktorého je vedenie PSG pripravené ponúknuť astronomických 70 miliónov eur.

2.Manchester United

Romelu môže nasledovať kroky De Bruyneho a dokázať Chelsea, že urobila veľkú chybu. Aktuálne je tento prestup málo pravdepodobný, pretože v United sa o miesto útočníka naťahujú Rooney, Ibrahimovič a pripravení sú aj Rashford s Martialom. Rolu môže zahrať aj Mourinho, ktorý stál za kormidlom Chelsea v dobe, keď klub belgického útočníka odpísal.

3.Bayern Mníchov

Lewandowskeho nevytlačí, ale môže ho skvele dopĺňať. Prispôsobiť hru obom týmto kvalitným útočníkom bude náročné, no Ancelotti je podľa médií pripravený zvládnuť túto výzvu. Bavorský celok pokukuje po Romeluovi dosť intenzívne a ak by došlo k tomuto obchodu, v hre môže byť až 65 miliónov eur.

Odporúčané články