Main Content

Matt Duchene chcel streliť gól pre Mareka Svatoša. Podarilo sa mu to

pondelok, 7. november 2016 09:31 | Autor: Dávid Lech

Matt Duchene chcel streliť gól pre Mareka Svatoša. Podarilo sa mu to
Matt Duchene chcel streliť gól pre Mareka Svatoša. Podarilo sa mu to | zdroj: © TASR

Pred zápasom sa nechal počuť, že chce veľmi streliť gól, aby ho mohol venovať Marekovi Svatošovi. Jeho celok síce vysoko prehral, no hviezde NHL sa predsavzatie podarilo naplniť a zaznamenal čestný úspech svojho tímu.

Opora Colorada Avalanche, Matt Duchene, sa vo svojej nováčikovskej sezóne 2009/2010 stretol v „lavín“ so slovenským krídelníkom Marekom Svatošom. Správa o tom, že 34-ročný bývalý slovenský reprezentant opustil tento svet, veľmi zasiahla aj 25-ročného kanadského útočníka, ktorý mal zjavne k Slovákovi veľmi blízko. Na svojom oficiálnom twitterovom účte venoval nášmu hráčovi veľkú pozornosť: „Som veľmi smutný odkedy som sa dopočul o úmrtí bývalého spoluhráča z Avalanche Mareka Svatoša. Bol skvelou osobou i hráčom.“ V ďalšom tweete pre zmenu poznamenal: „Myslím a modlím sa za rodinu Svatoša.



Dnes by som veľmi rád strelil gól. Venoval by som ho totiž Marekovi Svatošovi,“ nechal sa počuť pred nočným súbojom Colorada Avalanche na ľade Saint Louis Blues.



VIDEO: Minúta ticha pre Mareka Svatoša
pred zápasom St. Louis s Coloradom

Nočný duel ale hokejistom Colorada Avalanche vôbec nevyšiel. Prehrali ho vysoko 1:5, no čestný úspech „Avs“ nestrelil nik iný ako Matt Duchene. Ten síce po presnom zásahu nijak nenaznačoval, že jeho gól venuje práve svojmu bývalému spoluhráčovi, no dôvodom bol fakt, že do oficiálnych streleckých listín ho zapísali až dodatočne. Nedávny šampión Svetového pohára totiž tečoval strelu obrancu Francoisa Beauchemina, ktorý bol prvotne označený za úspešného strelca.

Rodák z kanadskej provincie Ontario svoj presný zásah venoval košickému rodákovi, ktorý sa na jeho gól pozeral už z hokejového neba.