Main Content

Edmonton chce po Lucicovi konkurentom vyfúknuť ďalšiu hviezdu

sobota, 5. november 2016 18:00 | Autor: Dávid Lech

Edmonton chce po Lucicovi konkurentom vyfúknuť ďalšiu hviezdu
Edmonton chce po Lucicovi konkurentom vyfúknuť ďalšiu hviezdu | zdroj: © TASR

V lete Edmonton Oilers vyhral konkurenčný boj o zisk žiadaného voľného hráča Milana Lucica. Túto sezónu sa podľa dostupných informácií zameral na zisk ďalšieho veľmi zvučného mena.

Elitnému power-forwardovi Milanovi Lucicovi sa v lete skončila zmluva a stal sa voľným hráčom bez obmedzenia. V boji o zisk produktívneho útočníka napokon zvíťazila organizácia Edmontonu Oilers, ktorá si bývalého hráča Bostonu Bruins a Los Angeles Kings upísala na sedem rokov s ročným príjmom vo výške 6 miliónov USD.

Budúce leto sa na trhu s voľnými hráčmi môže objaviť ďalšie hviezdne meno. A hoci do leta ostáva veľmi veľa času a od začiatku sezóny neuplynul ešte ani mesiac, niektoré celky už pomýšľajú na budovanie kádru do ďalších rokoch. V tíme San Jose Sharks sa končí zmluva hviezdnemu obrancovi Brentovi Burnsovi, ktorý je v súčasnosti považovaný za jedného z najlepších bekov sveta.

Po jedenástich dueloch nového ročníka je s rovnakým počtom bodov za bilanciu 4+7 najproduktívnejším zadákom ligy a v lete by o neho bol ohromný záujem. Medzi celky, ktoré už teraz pomýšľajú na zisk populárneho „bradáča“ sa radí Edmonton Oilers. Ten po Lucicovi túži posilniť aj defenzívne rady, kde by Burns s určitosťou plnil rolu lídra tímu.

Informáciu priniesol renomovaný novinár Bob Stauffer, ktorý v minulosti v predstihu predpovedal letný príchod Milana Lucica či prestup Taylora Halla. Burns je prototypom hráča, ktorý Oilers ešte chýba a po dlhých rokoch by kanadský tím mohol získať nástupcu Chrisa Prongera na modrej čiare.

V prospech príchodu 31-ročného hokejistu vraví niekoľko faktorov. Celok „olejárov“ trénuje bývalý Burnsov kouč Todd McLellan, taktiež je tu faktor generačného talentu Connora McDavida, po ktorého boku by si chcel zahrať azda každý hokejista a vedenie klubu na čele s generálny manažérom dokáže byť pri podpisovaní zmlúv taktiež veľmi štedré. „Keď sa nedohodne so Sharks, kto iný má reálnu šancu?!“ hlásil vo vysielaní rádia Oilers Now spomínaný novinár Stauffer, ktorý verí, že Burns čoskoro posilní zadné rady jeho obľúbeného klubu. Išlo by tak o mimoriadne cennú posilu, ktorá by z Edmontonu Oilers urobila jedného z favoritov na zisk Stanley Cupu.