Main Content

TheSun: Chelsea rozhodla o budúcnosti Fabregasa

piatok, 4. november 2016 13:36 | Autor: Timotej Gašper

TheSun: Chelsea rozhodla o budúcnosti Fabregasa
TheSun: Chelsea rozhodla o budúcnosti Fabregasa | zdroj: © TASR

Dlho rozoberaná téma ohľadom odchodu španielskeho záložníka Cesca Fabregasa z Chelsea je zdá sa na konci. Britský plátok TheSun.uk tvrdí, že klub sa vraj po dohode s trénerom Contem už rozhodol ako v tejto veci postupovať.

Cesc Fabregas prišiel do Chelsea Londýn v lete 2014 z Barcelony a ihneď sa zaradil medzi najlepších hráčov ligy. Pod vedením Joseho Mourinha sa Španielovi darilo a stabilne predvádzal kvalitné výkony.

V lete 2016 sa po mizérií z minulej sezóny klubu z Stamford Bridge ujal Talian Antonio Conte, ktorý má bohaté skúsenosti z Juventusu či talianskej reprezentácie. Conte začal presadzovať svoju hernú ideológiu, v ktorej však Fabregas nefiguroval. Po dlhých rokoch na vrchole si 29-ročný Cesc musel zvyknúť na lavičkovú pozíciu no zároveň neustále tvrdo pracovať, aby si ho tréner všimol.

Vznikali špekulácie o zlom vzťahu Conteho a Fabregasa, no tie boli vyvrátené trénerom aj samotným hráčom. Situácia víťaza MS, ME aj Premier League sa ale nijak nezmenila a preto je čas konať.

Podľa plátku TheSun.uk chce Chelsea málo vyťaženého stredopoliara poslať na hosťovanie. Ak by Fabregas odišiel na rok a pol, vedenie CFC plánuje stopnúť alebo obmedziť príjmy z Chelsea, ktoré činia týždenne 160 tisíc libier. Pre klub je 29-ročný španielsky reprezentant aktuálne príliš nákladný a nepotrebný, čo potvrdzuje len 87 odohraných minút v Premier League.

O nový klub by Cesc v prípade odchodu určite nemal starosti, keďže veľký záujem prejavili obe milánske kluby a dokonca aj Manchester City.