Main Content

Jose Mourinho vie, kde je najväčšia chyba Manchestru United

piatok, 4. november 2016 13:32 | Autor: Timotej Gašper

Jose Mourinho vie, kde je najväčšia chyba Manchestru United
Jose Mourinho vie, kde je najväčšia chyba Manchestru United | zdroj: © TASR

José Mourinho utrpel na lavičke Manchestru United ďalšiu trpkú prehru, ktorá ešte viac skomplikovala zlú situáciu v klube. Portugalčan sa na tlačovej konferencii povedal, že presne vie v čom je problém.

V máji 2016 angažovalo vedenie Manchestru United do pozície hlavného trénera známeho taktika Joseho Mourinha. Bývalý kouč Chelsea, Interu Miláno, Realu Madrid a FC Porto vstupoval do tejtov výzvy odhodlaný vrátiť klubu z Old Trafford zašlú slávu z éry Alexa Fergusona.

Nová sezóna sa žiaľ pre fanúšikov Červených diablov opäť nesie na vlne neúspechov. V Premier League vyhrali „Red Devils“ len štyri z desiatich zápasov. Posledné štyri ligové kolá znamenali pre United len jeden strelený gól, zisk chabých troch bodov a potupnú 4:0 proti Chelsea. Mizéria sa preniesla aj do Európskej ligy, kde Mourinhova družina po švrtok kole drží bilanciu dvoch výhier a dvoch prehier.

S United je to viac než zlé, čo si po včerajšej prehre 2:1 na pôde Fenerbahce Istanbul uvedomuje aj 53-ročný tréner. „Áno, viem, že je to s nami veľmi zlé. Situácia nie je vôbec dobrá a v klube to je cítiť,“ priznáva.



Scholesa prezradili čarbanice.
Na súčasné výkony Manchestru United
má ťažké srdce (foto vnútri)

„The Special One“ nevyhral posledných päť zápasov a v tabuľke Európskej ligy patrí United popri Feyenoorde, Fenerbachce a Zoryy Lugansk nepostupové tretie miesto. Priaznivá nie je ani tabuľka domácej ligy, kde sú „Red Devils“ až na desiatej priečke.

Ja viem, v čom je náš najväčší problém. Je to obrana. Defenzíva sa musí skladať z dvoch silných stredných obrancov, bez toho to nejde. Pozrite sa ale na nás, kvôli zraneniam hráme s dvoma ľavými obrancami, čo je proste nemožné. Musíme popracovať na kvalite obrany a napriek pomalému začiatku je našim cieľom pozbierať sily a vrátiť sa na víťaznú vlnu.“

O dva dni čaká United ligový zápas proti Swansea a po reprezentačnej pauze budú Mourinhovci čeliť rozbehnutému Arsenalu Londýn.