Main Content

10 skvelých futbalistov, z ktorých sa stali katastrofálni tréneri

piatok, 4. november 2016 12:43 | Autor: Timotej Gašper

Na ihrisku im to šlo bravúrne, no akonáhle vyzuli kopačky a museli plánovať taktiky, pohoreli. Šport7.sk Vám predstavuje 10 najväčších hráčskych legiend, ktoré napriek skvelej hráčskej kariére nedokázali na trénerskej stoličke uspieť.

Hristo Stoichkov

Hristo Stoichkov

Bulharská legenda bola ikonou FC Barcelona ešte koncom 20.storočia. Po piatich úspešných rokoch na Nou Campe hrával Hristo aj v Saudskej Arábií, Japonsku a bohatú hráčsku kariéru zakončil v roku 2003 v americkom DC United, kde už taktiež pôsobil ako hrajúci tréner. V národnom drese Bulharska bol nekompromisným lídrom a krajinu doviedol až na Majstrovstvá sveta 1994, kde so 6 gólmi skončil ako najlepší strelec turnaja. Vzhľadom na skvelú kariéru sa z neho mal stať skvelý kouč, no Stoichkov najprv vyhorel v národnom tíme, kde naordinoval rozostavenie 4-4-2 a Bulhari prehrávali aj proti celkom ako Malta.

Neskôr sa ujal Celty Vigo, juhoafrického Sundowns, Rostova a kariéru trénera ukončil v rodnom Bulharsku, kde okrem Lovetechu viedol chvíľu aj CSKA Sofia. Aktuálne je 52-ročný Stoichkov bez práce a je otázne, či sa ešte legendárny útočník niekedy vráti k trénerskému remeslu.


Foto: © TASR