Main Content

OFICIÁLNE: Islanders ponúkli Haláka na výmenu

utorok, 1. november 2016 16:57 | Autor: Dávid Lech

OFICIÁLNE: Islanders ponúkli Haláka na výmenu
OFICIÁLNE: Islanders ponúkli Haláka na výmenu | zdroj: © TASR

Slovák Jaroslav Halák bol za neobvyklých okolností svojím klubom NY Islanders oficiálne ponúknutý na výmenu.

Kauzu "Jaroslav Halák" naštartoval jeho agent Allan Welsh, ktorý sa na Twitteri verejne posťažoval a skritizoval brankársky systém New Yorku Islanders. Ten podľa neho na súpiske zbytočne drží troch kvalitných brankárov Jaroslava Haláka, Thomasa Greissa a Jeana-Francoisea Berubeho. „Islanders majú už druhý rok v tíme troch brankárov. Najväčším problémom je, že tréningy brankárov tak nemajú dostatočnú kvalitu,“ napísal na svojom oficiálnom účte na sociálnej sieti.



7 klubov, do ktorých
by mohol prestúpiť
Jaroslav Halák

Jeho správa rozvírila búrlivé reakci. Sťažnosť kontroverzného agenta pochopiteľne neprehliadlo ani vedenie Islanders. Renomovaný novinár Elliotte Friedman najprv vo svojom statuse na Twitteri vysvetlil zmýšľanie generálneho manažéra Gartha Snowa, ktorý nemôže preradiť Berubeho na farmu bez toho, aby prešiel waiver listom, odkiaľ by si ho mohol stiahnuť akýkoľvek iný klub úplne zadarmo. Keďže „Isles“ nechcú prísť o svoj mladý talent, nechávajú si ho v prvom tíme.

O niekoľko hodín na to ale Friedman prišiel so šokujúcou informáciou: „Po dnešnom statuse Allana Welsha na Twitteri o trojlístku brankárov, generálny manažér NY Islanders informoval ligu, že Jaroslav Halák je k dispozícii na výmenu.


Allan Walsh tak opäť rozbúril prestupové vody v NHL. Vo vlaňajšej sezóne sa mu to podarilo s útočníkom Tampy Bay Lightning Jonathanom Drouinom. V jeho mene oficiálne požiadal vedenie floridského klubu o výmenu, ktorej sa ale talentovaný mladík nedočkal. Teraz sa o rozruch postaral v prípade bratislavského rodáka, ktorý by mal byť v najbližších týždňoch vymenený. Generálny manažér Garth Snow to ale nebude mať jednoduché, Halákov cap hit dosahuje 4,5 miliónov amerických dolárov, čo je pre ostatné kluby vysoká suma a časť z jeho platu si zrejme „Isles“ budú musieť ponechať.