Main Content

Bale sa dostal medzi trojicu najlepšie platených hráčov sveta

pondelok, 31. október 2016 11:53 | Autor: Timotej Gašper

Bale sa dostal medzi trojicu najlepšie platených hráčov sveta
Bale sa dostal medzi trojicu najlepšie platených hráčov sveta | zdroj: © TASR

V nedeľu poobede Real Madrid oznámil dohodu o predĺžení kontraktu s Garethom Baleom, ktorý si novou zmluvou príde na astronomické peniaze.

Ofenzívna hviezda Realu Madrid v nedeľu oficiálne predĺžila svoju zmluvu s Realom Madrid až do roku 2022, čím nasledoval kroky spoluhráčov Kroosa, Vazquéza a Modriča. Podľa médií si vedenie „Los Blancos“ stanovilo predĺženie tejto spolupráce ako hlavný jesenný cieľ. Podpis Walesana však je pre Real zvlášť dôležitý, keďže dlhodobo sa o jeho služby zaujímali anglickí giganti Manchester United a Chelsea Londýn.

Naozaujímavejšie na novom kontrakte sú vylepšené finančné podmienky. 27-ročný líder reprezentácie Walesu a hviezdny člen tria „BBC“ si po novom týždenne príde na približne 250 tisíc eur, čo je už suma po celkovom zdanení. Ročne to s bonusmi a odmenami spolu vychádza 18 miliónov eur, čím sa Bale stane druhým najlepšie plateným hráčom Realu Madrid. Prvenstvo patrí v Reale Cristianovi Ronaldovi, ktorému doteraz v sume na výplatnej páske konkuroval len kapitán tímu Sergio Ramos.

Gareth Bale je členom kádru „Los Blancos“ od leta 2013, kedy prestupoval z Tottenhamu Hotspur za vtedy rekordnú čiastku 101 miliónov eur. Od príchodu odohral v bielom drese presne 135 duelov,  v ktorých sa prezentoval 62 gólmi a 48 asistenciami.

Najlepšie plateným hráčom sveta je argentínska hviezda Lionel Messi (22 miliónov eur), na druhom mieste je Baleov spoluhráč Cristiano Ronaldo s čitým ročným zárobkom 19 miliónov eur.