Main Content

V NHL zarobil 20 miliónov dolárov, teraz robí vodiča taxislužby

pondelok, 31. október 2016 12:53 | Autor: Dávid Lech

V NHL zarobil 20 miliónov dolárov, teraz robí vodiča taxislužby
V NHL zarobil 20 miliónov dolárov, teraz robí vodiča taxislužby | zdroj: Twitter,pixabay

Bol miláčikom publika. Svojimi vyjadreniami bavil fanúšikov po celom svete a zdá sa, že ich vie zaujať aj dva roky po ukončení kariéry. Napriek tomu, že počas kariéry zarobil takmer 20 miliónov USD, sa víťaz Stanley Cupu hlási do nového zamestnania - je taxikár.

Nejde o nikoho iného, než o 36-ročného kanadského obrancu Mikea Commodorea. Skúsený obranca v priebehu dvanástich rokov vystriedal sedem klubov NHL a kariéru napokon ukončil ako hráč Admiralu Vladivostok po sezóne 2013/2014.

Ryšavý hokejista, ktorý sa v minulosti preslávil svojou veľkou „hrivou“ vytrčajúcou spod prilby, momentálne žije v Scottsdale v Arizone a vyše dva roky od ukončenia aktívnej činnosti si našiel novú zábavku – stal sa vodičom taxislužby Uber. Oznámil to prostredníctvom svojho twitterového účtu.

V piatok večer v priebehu prvých piatich pracovných hodín v novej práci stihol na svojom Cadillacu Escalade zarobiť 94 amerických dolárov, ďalších 5 dostal ako prepitné. „Som slobodný, nemám deti, tak som len hľadal niečo, čo by ma zabavilo a držalo ďalej od barov v meste. Mám totiž na práci len hrať golf a chodiť do baru. Z hľadiska sociálnych vzťahov je to pre mňa skvelá vec,“ tvrdí Bobovi McKenziemu z tsn.ca.

Bývalý obranca zdôraznil, že to nerobí pre peniaze: „Jeden z chlapov mi chcel dať dolárové prepitné, povedal som mu: Hej, kámo, nechaj si to, potrebuješ to viac ako ja. Rád stretávam ľudí a rád s nimi rozprávam a spoznávam ich. Určite si to ešte niekedy zopakujem, počas víkendu v noci alebo aj počas týždňa.

Prvá smena v novej doplnkovej práci ho naučila jeden zaujímavý fakt: Svet je skutočne malý. Presvedčil sa o tom v momente, keď viezol dvojicu mladých ľudí. „Spýtam som sa ich odkiaľ sú a oni povedali: "Columbus". A ja som odpovedal: "Žil som tam." Pýtali sa ma, čo som tam robil a ja som sa priznal, že som hral hokej. Najprv sa opýtali za koho a keď som im povedal, že za Blue Jackets, mysleli si, že si vymýšľam. Odpovedal som im ale aj na otázku, v ktorých rokoch som tam pôsobil. Pýtali sa: "A poznáš teda Ricka Nasha?" Vravím: "Jasné, Rick je dobrý kamarát. A čo tak Jared Boll? Och, áno, poznám aj Jareda.. Môžem vymenovať celú súpisku, ak chcete... Prečo na mňa tak zízate?"“

Počas šichty mal ešte jednu zaujímavú objednávku. ,,Viezol som šesť tínedžeriek. Pýtal som sa odkiaľ sú. Boli z Kanady a pýtali sa ma či som niekedy hral hokej," opisuje. Jedno z dievčat ho konfrontovalo s otázkou, či pozná Douga Weighta, ktorý je jej ujo. „Povedal som jej, že nielen že Dougieho poznám, ale hral som s ním v Caroline. Neverila mi a tak som jej povedal, nech mu zavolá, no nezdvíhal to. Myslím, že v tom čase Islanders hrali zápas,“ spomína na milé stretnutie sympatický hokejista, ktorý v sezóne 2005/2006 získal s Carolinou Hurricanes a Dougom Weightom Stanley Cup. Ten v súčasnosti pôsobí v organizácii NY Islanders ako asistent generálneho manažéra a asistent trénera.

Commodore si prvý deň v zamestnaní užil. Je veľmi komunikatívny, vďaka čomu je s ním o zábavu počas cestovania dobre postarané. A čo s cestujúcimi, ktorí neradi komunikujú? „Spravím vždy dohodu. Ak zákazník nechce rozprávať, nerozprávam,“ so smiechom dodáva večne dobre naladený Kanaďan.