Main Content

Jack Wilshere prezradil, prečo musel opustiť Arsenal

sobota, 29. október 2016 16:07 | Autor: Timotej Gašper

Jack Wilshere
Jack Wilshere | zdroj: © TASR

Časté zranenia, posmešky fanúšikov, frustrácia z tréningov a pokusov o návrat. Jack Wilshere vysvetlil, prečo sa v lete rozhodol pre úplný reštart kariéry. Vysvetlil, prečo ušiel pred žiarou reflektorov.

Jack Andrew Garry Wilshere je produktom Arsenalu Londýn, v ktorého štruktúrach sa vypracoval z mládeže až na hviezdu prvého tímu. Húževnatý stredný záložník má vo veku 24 rokov na konte už viac než 120 zápasov v Premier League a patrí k nadaným a skúseným hráčom. Jeho najväčším mínusom sú však časté zranenia, na ktoré je mimoriadne náchylný.

Dlhé marodky, ťažké a opakované pokusy o začlenenie sa naspäť do mužstva. Zranenia kariéru Jacka Wilsherea skomplikovali viac než dosť a nepomohli ani posmešky fanúšikov, ktorí si začali z jeho častých uťahovať (najmä na sociálnych sieťach). Tieto dôvody ho prinútili premýšľať o reštarte kariéry. Rozhodol sa preň v lete 2016.

„Dôvod  bol jednoduchý, už som musel odísť z Londýna. Ozvalo sa Miláno a mal som rozhovor aj s trénerom Crystal Palace, Alanom Pardewom. Pardew mal dobré argumenty a páčil sa mi jeho štýl, no je som nemohol ostať v Londýne, to je celé,“ opísal ťažkú chvíľu rozhodovania.

A prečo vlastne napokon odišiel na hosťovanie do Bournemouthu? „Veľká časť mňa potrebovala úplný reštart, dostať sa mierne preč z centra diania. Tak som sa bavil s Eddiem Howeom (tréner Bournemouthu, pozn.red.), ktorý všetko hovoril čisto a zrozumiteľne a s tým, čo mi povedal, som súhlasil. Chcel som čerstvý reštart a niečo nové, čo som v tíme „Cherries“ aj dosiahol.“

Wilshere je magnetom na zranenia. Od roku 2010 ho odstavili od mnohých úspechov a zápasov. Náročné boli aj na psychiku.

„Je ťažké chodiť každý deň do tréningového centra, ale nekopnúť si do lopty. Pomaly sa z toho stávala rutina a pýtal som sa sám seba: ''Čo tu vlastne robím?'' Cítite, akoby ste boli na míle vzdialený od toho podstatného. Cítil som, že urobím dobre, keď prestúpim a nechám všetko za sebou. Začnem akoby odznovu...," vysvetlil svoje rozhodnutie.