Main Content

Marko Daňo dostane ďalšiu šancu v NHL

piatok, 28. október 2016 18:00 | Autor: Dávid Lech

Marko Daňo dostane ďalšiu šancu v NHL
Marko Daňo dostane ďalšiu šancu v NHL | zdroj: © TASR

Marko Daňo sa po šiestich zápasoch na farme dočkal pozvánky do prvého tímu Winnipegu Jets.

Slovenský reprezentačný útočník Marko Daňo si v prípravnom kempe pred novým ročníkom 2016/2017 nedokázal vybojovať miesto v prvom tíme NHL a bol preradený na farmu. Po šiestich stretnutiach v drese Manitoby Moose v AHL ho kanadský zamestnávateľ povolal späť do zámorskej profiligy.

21-ročný trenčiansky odchovanec za to môže vďačiť zraneniu Bryana Littlea, ktorý bol so spätnou platnosťou k 13. októbru zapísaný na listinu zranených hráčov. Kanadský krídelník laboruje so zranením v dolnej časti tela a v zostave by ho mal nahradiť práve slovenský útočník, ktorý v šiestich dueloch na farme zaznamenal dva body za asistencie.

Pre Marka Daňa je to tak jedinečná príležitosť uchytiť sa hneď v úvode ročníka v prvom tíme a vybojovať si stále miesto v zostave. V doterajšej kariére v najlepšej hokejovej lige sveta odohral 69 stretnutí, v ktorých si na konto pripísal 31 kanadských bodov za 13 gólov a 18 asistencií. Do Winnipegu Jets sa dostal prostredníctvom výmeny z Chicaga Blackhawks, predtým obliekal dres Columbusu Blue Jackets.

Informáciu priniesla oficiálna stránka klubu a taktiež oficiálny twitterový účet Winnipegu Jets.