Main Content

Bizarné plány Mourinha? Pogba by mohol hrať v obrane

štvrtok, 27. október 2016 14:19 | Autor: Timotej Gašper

Bizarné plány Mourinha? Pogba by mohol hrať v obrane
Bizarné plány Mourinha? Pogba by mohol hrať v obrane | zdroj: © TASR

V lete sa stal najdrahším hráčom histórie futbalu, no v novom pôsobisku je zatiaľ viac kritizovaný než chválený. Situáciu chce zmeniť Jose Mourinho, ktorý prezradil, ktorá pozícia by Paulovi Pogbovi v kádri United skvele sedela.

Kráľ tancu Dab a letná posila Manchestru United Paul Pogba to nemá v staro-novom pôsobisku vôbec ľahké. Od francúzskeho reprezentanta sa očakávali zázraky hneď od prvej minúty na ihrisku, no tie zatiaľ neprišli.

Náznak formy predviedol v zápase Európskej ligy proti Fenerbachce Istanbul, kde sa dvakrát zapísal na listinu strelcov a počas celého stretnutia patril k najlepším hráčom na ihrisku. Cez víkend ale United dostal od Chelsea štyri góly a Pogba v ničom nevynikal. Na jeho osobu sa opätovne spustila vlna kritiky a vyvrátilo údajný koniec adaptácie v kádri „Red Devils“.

Svojho zverenca sa preto opätovne zastal nový tréner Manchestru United, Jose Mourinho. „S jeho kvalitnými prihrávkami, skvelou pozičnou hrou, s jeho talentom viesť loptu vpred by bol z neho fenomenálny stredný obranca,“ velebil Pogbove prednosti portugalský tréner.

„The Special One“ sa okrem potenciálnej novej pozície vyjadril aj o pomalej adaptácií francúzskej hviezdy. „Paul môže hrať na viacerých pozíciách. Nie je to o mojom taktickom systéme. Podľa mňa len potrebuje čas, veď sem prišiel z inej krajiny, kde sa hrá odlišný štýl futbalu a musí si viac zvyknúť, zvlášť v jeho pozícií stredopoliara.“

Mourinho teda svojej hviezde naplno verí a miernym poklesom formy sa neznepokojuje. Či však Paula Pogbu naozaj postaví do defenzívnej línie, to nateraz ostáva zatiaľ záhadou.