Main Content

Naj zostava Corgoň ligy podľa Sport7.sk

utorok, 31. máj 2011 12:23 | Autor: Jakub Vaverka

Naj zostava Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Naj zostava Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Stredajší podvečer bol posledným hracím dňom uplynulého ročníka slovenskej futbalovej Corgoň ligy. Hoci domáca súťaž nepatrí ani zďaleka medzi tie najkvalitnejšie v Európe nájdu sa v nej hráči, ktorí svojou kvalitou Corgoň ligu prevyšujú, prípadne ju minimálne obohacujú. Našim čitateľom prinášame najlepšiu zostavu tejto sezóny podľa názoru redakcie spot7.sk.

Naj zostava Corgoń ligy podľa Sport7.sk

Dúbravka

Angelovič - J.Maslo - Dobrotka - Lukšík

Grendel -  Žofčák - Jež -  Kóňa

Šebo -  Smetana

Martin Dúbravka ( MŠK Žilina ) - Mladý žilinský brankár rovnako ako celé mužstvo MŠK zažil nezabudnuteľnú jesennú časť, ale o poznanie horšiu jar. Dúbravka bol počas jesene “Šošonom“, ktorí viedli tabuľku s výrazným 10 bodovým náskokom, oporou aj v Lige majstrov, hoci sa ani on nevyhol smolným momentom, ktoré by teraz riešil určite odlišným spôsobom. Jeho prínos pre mužstvo bol badateľný predovšetkým vo štvrtom predkole LM proti Sparte Praha, keď neinkasoval na letnej a ani v domácej odvete pod Dubňom.  Na jar tohto talentovaného brankára zastavilo na pár týždňov zranenie, ktoré mu neumožnilo pokračovať v hernom raste. Po návrate do kolotoča Corgoň Ligy sa opäť pevne usadil medzi troma žrďami žilinskej bránky. Počas zimného prestupového termínu prejavil o jeho služby záujem taliansky Neapol. Bude preto nesmierne zaujímavé sledovať, kto sa ho pokúsi angažovať v práve prebiehajúcom letnom transferovom období.   

Stanislav Angelovič (MŠK Žilina) -  Rýchly obranca Žilinčanov zažil podobne ako Dúbravka vynikajúcu jesennú časť, v ktorej bol veľkou oporou zadných radov úž bývalého majstra ligy. V sezóne sa preukazoval ako správny defenzívny líder a na jeho poste pravého krajného obrancu by sme len veľmi ťažko hľadali tak výrazného hráča, akým bol práve on. 6-zápasový disciplinárny trest, ktorý “vyfasoval” od vedenia ligy po tom ako sa snažil zastaviť rozhodcu odchádzajúceho do kabín po neslávne známom incidente s divákom Žiliny, si však mohol odpustiť.  

Ján Maslo (MFK  Ružomberok) - Ján Maslo je jediným hráčom v najlepšej jedenástke uplynulého ročníka, ktorý nie je v službách mužstva z TOP3. Urastený stopér  odolával vábeniu viacerých klubov a ostal v Ružomberku napriek tomu, že jeho klub  bojoval prakticky po väčšinu sezóny o záchranu. Maslo, ktorý má rýdze liptovské meno, bol jeden z najlepších, ak nie najlepším hráčom Jurkemikovej „Ruže“.

Martin Dobrotka (Slovan) - Druhý stopér najlepšej zostavy ročníka pochádza z kádra čerstvého majstra. Martin, ktorý sa vyznačoval počas sezóny priam neobvyklou bojovnosťou a oddanosťou farbám svojho klubu vytvoril spoločne s Radkom Dosoudilom stopérsku dvojicu, ktorá sa dala prekonať len veľmi sporadicky. Dobrotka na seba neslávne upozornil aj Maradonovou “božou” rukou, keď gól do siete Nitry strelil veľmi netradičným a neférovým spôsobom.

Filip Lukšík (FK Senica) -
Ľavý obranca vicemajstra je pravdepodobne najväčším objavom tejto sezóny. Hráč, ktorý bol pred štartom uplynulého ročníka úplne neznámy je dnes členom širšieho reprezentačného kádra „Weissovcov” a jeden z najdôležitejších hráčov Senice. Tréner Griga už v úvode sezóny odhalil Lukšíkov veľký potenciál a začal na ňom budovať úspech tímu. Zaujímavosťou je, že ako jediný hráč v poli nevymeškal v uplynulej sezóne Corgoň Ligy ani jednu hraciu minútu.

Erik Grendel (Slovan) - Kapitán už bývalej “Kitkovej“ reprezentácie do 21 rokov sa na začiatku sezóny rozbiehal pomalšie, no v jej závere sa v belasom drese preukázal v plnej sile. Grendelové prihrávky nielenže mali hlavu a pätu, no jeho hre nechýbala ani mladícka drzosť, ktorá neraz prekvapila obranné rady súperov. Ak sa v dobrom svetle ukáže aj v predkolách Ligy Majstrov jeho pôsobenie v belasých farbách sa môže už čoskoro blížiť k záveru. Po mladých a šikovných záložníkoch je v Európe vždy veľký dopyt.

Igor Žofčák (Slovan) -  Kapitán a režisér hry belasých  bol druhým najdôležitejším hráčom majstrovskej družiny trénera Jarolíma. Igor po kvalitnej zimnej príprave našiel v úvode jari na ihrisku svoju pravú tvár a výrazne prispel k dirigovaniu ofenzívnych radov belasého tímu.

Róbert Jež (MŠK Žilina) - V prípade Róberta Ježa môžeme hodnotiť iba jesennú časť, keďže počas zimnej prestávky odišiel za legionárskym chlebíkom do Poľska. Bývalému žilinskému špílmachrovi sa však úvodná polovica sezóny vydarila tak výrazne, že sme pri zostavovaní ideálnej jedenástky ročníka jeho meno opomenúť jednoducho nemohli. Kto vie, či by prišla veľká žilinská kríza aj v prípade, ak by zostal v štruktúrach klubu počas jarnej časti.

Tomáš Kóňa ( FK Senica)
- Tomáš Kóňa je ďalším hráčom v našom zozname, ktorý vo svojom klube plnil úlohu špílmachra tímu. Dirigent senického mužstva prekvapil veľkým herným progresom, čo nenechalo chladným ani reprezentačného trénera Weissa, ktorý ho nominoval na posledné dve reprezentačné akcie. Reprezentačnú derniéru si odkrútil v kvalifikačnom zápase proti Andorre. 

Ondřej Smetana (FK Senica)
- Český útočník Ondřej Smetana pred štartom jarnej časti oznámil, že po konci sezóny odchádza na skusy do belgickej ligy. Tí, ktorí čakali, že Smetana po výbornej jeseni zvyšok sezóny už len dohrá s vedomím zahraničného angažmánu, sa však veľmi mýlili. Jeho výkony boli na jar dokonca ešte lepšie ako v úvode sezóny a všetkých neprajníkov naozaj dokonale umlčal. Po Filipovi Šebovi sa stal tento hrotový útočník vícemajstra druhým najlepším strelcom ligy.

Filip Šebo (Slovan)
- Reprezentačný útočník majstrovského Slovana nastrieľal v 15 jarných zápasoch skvelých 17 gólov. Dokopy ich bolo v sezóne, ktorú neodohral kompletnú až 22. Filipa nezastavilo ani nepríjemné zranenie tváre, ktoré utrpel počas zimného halového turnaja v Prahe. Robustný útočník sa nevzdal, resty na tréningoch okamžite dohnal a do Corgoňligového kolotoča vstúpil v ešte lepšej forme ako pred zranením. Po sezóne sa mohol tešiť zo zisku ligového pohára, majstrovského titulu a skvelý finiš mu zabezpečil aj korunu pre kráľa strelcov. Hoci sa po výbornej jari okamžite objavili špekulácie o jeho odchode do kvalitnejšej zahraničnej ligy Šebo prisľúbil manažmentu a fanúšikom, že z klubu len tak ľahko neodíde. Nepochybne je aj pre neho veľkým lákadlom šanca vybojovať pre belasých miestenku do skupinovej fázy Ligy majstrov, prípade do Európskej ligy.