Main Content

VIDEO: Neuveríte, kým neuvidíte. Tri legendy Michiganu dokázali v exhibícii neuveriteľnú vec

pondelok, 24. október 2016 13:34 | Autor: Martin Gregor

VIDEO: Neuveríte, kým neuvidíte. Tri legendy Michiganu dokázali v exhibícii neuveriteľnú vec
VIDEO: Neuveríte, kým neuvidíte. Tri legendy Michiganu dokázali v exhibícii neuveriteľnú vec | zdroj: © TASR

Hokejový klub Michiganu Wolverines si cez víkend pripomínal dvadsiate výročie triumfu v univerzitnej lige NCAA. Na oslavu si pozval tri bývalé hviezdy tímu, ktoré cez prestávku predviedli šou, na ktorú diváci nikdy nezabudnú.

Úlohou troch veteránov bolo trafiť takmer cez celú ľadovú plochu puk do malej medzery na plastovom kryte pripevnenom na bránke. Znie to priam neuveriteľne, ale všetci traja to zvládli na prvý pokus, pričom tretí v poradí, Mike Legg, to urobil spôsobom, z ktorého mnohým padla sánka.

Ako prvý sa k puku postavil bývalý skvelý brankár NHL Marty Turco, ktorého si určite pamätáte z čias, kedy žiaril v drese Dallasu Stars. Po ňom nasledoval Brendan Morrison, ten väčšinu svojej úspešnej kariéry strávil vo Vancouveri Canucks.

Tretí sa neľahkej úlohy ujal Mike Legg. Ako jediný z tejto trojice sa síce nikdy nepresadil v NHL, no v Michigane je jeho meno legendárne od roku 1996, kedy v zápase s univerzitou Minnesoty strelil gól (video nižšie), ktorý sa v nasledujúcich rokoch stal inšpiráciou pre mnohé hviezdy NHL vrátane Sidneyho Crosbyho či Mikaela Granlunda (určite si pamätáte na semifinále MS 2011 v Bratislave).

Legg na svoje legendárne zakončenie spred 20 rokov nadviazal, keď  pokus trafiť puk cez celé ihrisko do úzkej diery v bráne vyšperkoval takým spôsobom, ktorý okamžite vyvolal standing-ovation zaplnenej arény. Pozrite si video do konca, okus Legga je tretí v poradí.