Main Content

Najnovší plán Číňanov. Kúpiť Rooneyho za astronomické peniaze

nedeľa, 23. október 2016 13:24 | Autor: Timotej Gašper

Najnovší plán Číňanov. Kúpiť Rooneyho za astronomické peniaze
Najnovší plán Číňanov. Kúpiť Rooneyho za astronomické peniaze | zdroj: © TASR

Britský plátok Mirror prišiel len dnes ráno s informáciou, podľa ktorej je dlhoročná opora  Old Traffordu Wayne Rooney hlavným cieľom čínskeho klubu, ktorý je ochotný na jeho kúpu investovať veľké peniaze.

Okolo Rooneyho, ktorý 24. októbra oslávi 31. narodeniny, krúži už dlhšiu dobu mrak špekulácií ohľadom zotrvania na Old Trafford. Po príchode Josého Mourinha na lavičku sa neteší ideálnej forme a neisté je aj jeho miesto v základnej zostave. Britské média pre Waynea už našli nové pôsobisko.

Čínska futbalová revolúcia zlákala už viacerých hviezdnych hráčov. Ich hlavným motívom prestupu do futbalovo exotickej krajiny ostávajú tučné výplatné pásky, na ktoré sa čínsky veľkoklub SIPG pokúsi zlákať aj Rooneyho.

500 tisíc eur na týždeň by vraj malo stačiť na to, aby ho presvedčili. K tomu 80 miliónov libier pre Manchester United, aby nerobil problém s odchodom svojej legendy. Na všetko by mal dohliadať tréner šanghajského klubu Sven-Göran Eriksson, ktorý je v Anglicku dobre známym menom.  

Potencionálny megaprestup má však háčik s názvom Jose Mourinho. Portugalský tréner sa v rozhovore pre Sky Sports vyjadril: „Ja sám od seba nikdy neponúknem Rooneyho na predaj. Je to hráč najvyšších kvalít s obrovskými skúsenosťami. Aj keď možno nehrá pravidelne, je to kapitán môjho tímu a všetci tu ho potrebujú. Je mi jedno, či hrá, či sedí, alebo je doma na gauči, je to stále môj kapitán,“ povedal „The Special One“ na jeho adresu.