Main Content

ZOZNAM: Hráči Manchestru City, s ktorými Guardiola už nepočíta

sobota, 22. október 2016 13:18 | Autor: Timotej Gašper

ZOZNAM: Hráči Manchestru City, s ktorými Guardiola už nepočíta
ZOZNAM: Hráči Manchestru City, s ktorými Guardiola už nepočíta | zdroj: © TASR

Počas budúceho letného prestupového obdobia sa bude na Etihad Stadium konať veľký výpredaj. Britský plátok Mirror priniesol menoslov hráčov, s ktorými španielsky lodivod už nepočíta.

Keď sa v lete 2016 ujal Pep Guardiola tímu z Eastlands, dalo sa očakávať, že si po krátkom čase začne budovať tím po svojom. Pochopiteľne keď noví hráči vo veľkom prichádzajú, niekto musí odísť.

Ešte v lete Španiel spomedzi troch žrdí vyhnal Joea Harta, ktorý bol nútený odísť na hosťovanie do FC Turín a jeho miesto zaplnil bývalý Barcelončan Claudio Bravo. Nepredpokladá sa, že Hart dostane svoje miesto naspäť, hoci treba dodať, že Bravo zatiaľ v kádri „The Sky Blues“ nijak výrazne neexceluje.

Najviac hráčov by podľa Mirroru malo odísť z obrany – ide hneď o trio skúsených obrancov - Pablo Zabaleta, Gael ClichyBacary Sagna. Všetci si už svoje roky slávy na Etihad Stadium odžili a Guardiola ich má v pláne nahradiť mladou krvou. Nepočíta sa podľa všetkého ani s dlhoročnou oporou Vincentom Kompanym, ktorého náhradou by mohol byť John Stones alebo mladík Jason Denayer. Čo sa týka posíl na kraj obrany, hovorí sa hlavne o Hectorovi Bellerínovi z konkurenčného Arsenalu a šancu by mali dostať aj nadaní mladíci ako Angelino či Pablo Maffeo.

Záložné rady by zmeny až tak výrazne zasiahnuť nemali, keďže Guardiola má už teraz k dispozícií v strede poľa veľmi kvalitné obsadenie. O svoje miesto by však mal prísť Fernando, ktorý hrá len v tieni Fernandinha, Gundogana či Davida Silvu. Novou tvárou sa podľa špekulácií môže stať Pepov ex-zverenec Arturo Vidal, no ten prežíva v Mníchove životnú formu a odísť sa zrejme nechystá.

Pokiaľ ide o ofenzívu, britské médiá si stoja za názorom, že Guardiola sa silou mocou nechce vzdať šance na získanie Lionela Messiho. Aktuálne je len zopár klubov, ktoré by dokázali jeho potencionálny nákup zvládnuť a Citizens spoločne s Guardiolom za kormidlom majú azda najväčšiu šancu. Na úkor argentínskej megahviezdy by sa musel poberať Sergio Aguero, ktorého vraj lanári Real Madrid. Pokiaľ však ide o Messiho, ide naozaj len o špekuláciu s veľmi malou pravdepodobnosťou realizácie.

Hráči, ktorí podľa Mirrrou definitívne opustia Manchester City:

Joa Hart, Vincent Kompany, Pablo Zabaleta, Gael Clichy, Bacary Sagna, Fernando, Sergio Aguero (???).