Main Content

Thiago Silva vraj môže opustiť PSG úplne zadarmo

sobota, 22. október 2016 12:15 | Autor: Timotej Gašper

Thiago Silva
Thiago Silva | zdroj: © TASR

Jedna z najväčších hviezd a opôr francúzskeho majstra sa už na konci prebiehajúcej sezóny presťahuje zadarmo do Talianska. S touto zaujímavou informáciou prišiel len pred pár hodinami taliansky plátok Tuttosport.

V lete bol s prestupom na trase Paríž-Turín spájaný najmä Blaise Matuidi, no teraz je v kurze iné meno. Prevažne talianske médiá informujú, že novým hráčom „Zebier“ by sa už od leta 2017 mal stať obranca Thiago Silva.

Brazílsky obranca patrí aktuálne k najskúsenejším hráčom PSG, ktorého dres oblieka od leta 2012. Odchovanec klubu Juventude prišiel do Európy v zime 2005, kedy ho za necelé tri milióny kúpilo FC Porto. Nadaný futbalista ale v Portugalsku dlho nevydržal a začal svoju púť po rôznych kluboch ako Dinamo Moskva či Fluminese. V roku 2009 si ho všimlo AC Miláno, kde sa brazílsky reprezentant vypracoval na jedného z najlepších stredných obrancov sveta.

Keďale prišla luxusná ponuka z Paríža vo výške 42 miliónov eur, vedenie AC nemohlo váhať. V Parku Princov vybudovali arabské milióny silný mančaft, ktorého základnými kameňmi bol práve Thiago Silva a Zlatan Ibrahimovič. Húževnatý stopér odohral za PSG dovedna 169 stretnutí a nepochybne patrí ku klubovým legendám, no vyzerá to tak, že už čoskoro hlavné mesto Francúzska opustí.

Aktuálne 32-ročnému Silvovi končí zmluva už po tejto sezóne a podľa dostupných informácií klub ani hráč nemajú záujem o jej predĺženie. O služby skúseného obrancu sa okamžite prihlásil Juventus Turín, ktorý by ziskom Thiagazískal zdarma obrovskú oporu do už tak kvalitnej defenzívy.