Main Content

Talent AC Miláno sníva o Premier League, Wenger zaňho núka desiatky miliónov

sobota, 22. október 2016 12:11 | Autor: Timotej Gašper

Talent AC Miláno sníva o Premier League, Wenger zaňho núka desiatky miliónov
Talent AC Miláno sníva o Premier League, Wenger zaňho núka desiatky miliónov | zdroj: © TASR

Vychádzajúca hviezda milánskeho klubu sa v nedávnom rozhovore priznala, že prestup do Anglicka by bol preňho splneným snom. O mladíka sa zaujíma najmä Arséne Wenger.

Londýnsky Arsenal prežíva výborný vstup do novej sezóny. Spolu s Manchestrom City strelil najviac gólov (19) a z ôsmich kôl prehral len raz, no kouč „The Gunners“ nechce nechať nič na náhodu a v zime plánuje káder ešte viac posilniť.

Fanúšikovia Arsenalu si už dlhé obdobie želajú príchod kvalitného a spoľahlivého hrotového útočníka a zdá sa, že čakanie môže skončiť už v zimnom prestupovom termíne.

V lete 2016 vynaložilo vedenie klubu z Emirates Stadium na príchod takmer neznámeho Lucasa Peréza 20 miliónov eur, no zatiaľ sa nedokázal naplno adaptovať a Wenger tak plánuje vystužiť ofenzívne rady o hviezdičku menom MBaye Niang.

21-ročný francúzsky útočník je odchovancom Caen, no od roku 2012 je členom milánskeho AC. Sem-tam problémový ofenzívny rýchlik strávil istý čas na hosťovaniach v Montpellieri a Janove, teda napriek veku má vskutku dobré skúsenosti. Pre Wengera môže byť tento obchod o to ľahší, že mladík je odchodu do Anglicka sám naklonený.

Premier League je najlepšia liga a hrá sa v nej spôsobom, ktorý mne vyhovuje. Dúfam, že jedného dňa tam budem hrávať,“ povedal Mbaye pre Gazetta dello Sport v nedávnom interview.

Niang má dobrú formu, v siedmich dueloch tejto sezóny dokázal dať 3 góly a pridať k ním aj 3 asistencie.

Ponuky z Anglicka som mal už dvakrát. V roku 2012 som si ale vybral miesto Evertonu a Arsenalu napokon Miláno a počas minulej zimy ma chcel Leicester, no AC ma nechcelo pustiť,“ prezrádza.

Záujem o mladého zakončovateľa okrem Leicestru prejavil aktuálne najmä Arsenal a odradiť ho nemá ani prestupová čiastka, ktorá sa môže vyšplhať až na viac ako 30 miliónov eur.

http://www.90min.com/posts/3981178-arsenal-boss-arsene-wenger-weighing-up-january-bid-for-ac-milan-star-striker