Main Content

Nehrá, tak nechce plat. Rafael urobil obdivuhodnú vec

štvrtok, 20. október 2016 11:39 | Autor: Jakub Vaverka

Nehrá, tak nechce plat. Rafael urobil obdivuhodnú vec
Nehrá, tak nechce plat. Rafael urobil obdivuhodnú vec | zdroj: © TASR

Brazílčan Rafael, ktorý niekoľko rokov bojoval o miesto v zostave Manchestru United, je momentálne súčasťou francúzskeho Lyonu. Dvojička obrancu Fabia rozvírila hladinu európskej tlače po rozhodnutí, že nechce svoj plat, pretože je zranený.

Krajný obranca Rafael momentálne laboruje so zraneným hamstringu a nemôže byť svojmu tímu nápomocný na ihrisku. 26- ročný bek sa preto rozhodol, že počas rekonvalescencie nebude poberať plat.

Pôvodne žiadal klub, aby mu jednoducho neposielali peniaze, kým sa nevráti do hry. To však Lyon z právnych dôvodov súvisiacich s jeho zmluvou musel zamietnuť. Spoločne však prišli s lepším nápadom. Použiť peniaze na dobrú vec.

Sympatický rýchlik vysvetľuje celú situáciu pre francúzsky denník L'Equipe„Rád hrám futbal a som rád, keď som za to platený. Momentálne však nenastupujem, preto som šťastný, že môžem urobiť niečo pre deti. Bolo to však dobrým rozhodnutím aj pre mňa, pomohlo mi to.“

Darovanie peňazí na charitu založenú priamo Olympiqueom Lyon pomohlo Rafaelovi po psychickej stránke počas liečenia. Navyše, zvýši to hráčov kredit aj medzi fanúšikmi, ktorí ocenia, keď futbalista robi niečo pre deti deti v núdzi.

Rafael sa dlhé roky snažil prebojovať do základnej zostavy Manchestru United, na Old Trafford prišiel v roku 2008 ako 18-ročný mladík. Klub definitívne opustil v roku 2015, keď vedenie kúpilo na jeho miesto talianskeho obrancu Mattea Darmiana. V Lyone sa mu darí, s OL sa prebojoval do skupinovej fázy Ligy majstrov a mal by bojovať o majstrovský titul v Ligue 1.