Main Content

Extraliga - štvrťfinále: Nitra otočila stav série proti Banskej Bystrici!

nedeľa, 21. marec 2010 19:41 | Autor: TASR

Extraliga - štvrťfinále: Nitra otočila stav série proti Banskej Bystrici!
Extraliga - štvrťfinále: Nitra otočila stav série proti Banskej Bystrici! | zdroj: SITA

V piatom zápase štvrťfinálovej série medzi favorizovanou Banskou Bystricou a Nitrou, ktorá postúpila do play-off až zo siedmeho miesta sa zrodil prekvapujúci výsledok. Domáci Bystričania podľahli Nitre 2:4, hostia majú prvý mečbal a už v utorok môžu na domácom ľade rozhodnúť o svojom postupe.

HC 05 Banská Bystrica - HC Nitra 2:4 (1:0, 0:3, 1:1) - stav série 2:3 pre Nitru

* Kliknite na výsledok pre viac informácií (komentár k zápasu, hlasy trénerov, štatistiky, diskusia atď.)

Góly: 20. M. Hlinka (Padělek, Biro), 48. Biro - 23. Gráčik (Kmeč, M. Štefanka), 34. Jass (Čaládi, M. Slovák), 37. Špelda (T. Chrenko), 60. T. Chrenko (H. Ručkay, Špelda)
Vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, P. Grečko - P. Šefčík, Stano, 3230 divákov.

Domáci začali aktívne a od úvodných minút sa zahryzli do súpera. Skóre mohol v 2. min otvoriť Pardavý, na druhej strane však mohol rovnako odpovedať Novák. V 8. min predviedla dvojica Tománek - Pardavý peknú akciu, avšak najlepší kanonier "baranov" strieľal do Lakosila. Petrík musel v tej istej minúte zasahovať po strele Slováka zblízka. Veľkú príležitosť mal v 17. min Hlinka po Dianovej strele, ale nepresadil sa z dorážky Nitrianskeho gólmana nepokoril z dobrej pozície ani Češík a rovnako neuspel Drotár. Banskobystričanom sa podarilo odísť do kabín s jednogólovým vedením, keď Hlinka prešiel po ľavej strane cez troch Nitranov až pred Lakosila a skóroval.

Hostia v druhej tretine úplne otočili nepriaznivý vývoj. Najprv v 23. min prekvapila brankára Petríka strela Gráčika od modrej, keď nezachytil puk letiaci tesne nad ľadom - 1:1. V polovici zápasu mohli ísť domáci do vedenia, ale Sabol z dobrej pozície v strede pred bránkou nenašiel recept na Lakosila. Oba tímy čoraz častejšie hrozili v prečíslení. Čaládi so Slovákom predviedli jednu takúto nebezpečnú akciu, avšak s nepresnou finálnou prihrávkou. Až v 34. min kapituloval Petrík druhýkrát, keď ho nie príliš razantnou strelou spoza pravého kruhu prekonal Jass. V 35. min mal veľmi dobrú príležitosť po prihrávke Chrenka Ručkay, netrafil však dobre. V 37. min ťažili hostia z presilovky, keď Špelda vystrelil od modrej a tečovaný puk skončil za Petríkom. Toho následne v bránke vystriedal Vojtek.

Domáci zdvihli hlavu, keď v tretej tretine znížili stav na 2:3. Najprv Pardavý v 43. min nedostal puk za Lakosila zblízka. Podarilo sa to až Birovi v 48. min, keď posielal puk od modrej čiary po nešťastnom teči hosťujúceho Širokovsa skončil za Lakosilom. Bystričania sa dostali následne do tlaku, vytvorili si niekoľko príležitostí. Pokúšali šťastie zblízka i z diaľky, no ani Bulík ani Hlinka sa z dobrých príležitostí nepresadili. Keď sa už domáci chystali na power-play, inkasovali gól z prečíslenia hostí. Ručkay z pravej strany našiel voľného Chrenka, ktorý rozhodol o osude stretnutia. Nitra bude mať v na sledujúcom zápase na domácom ľade postupový mečbal.