Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (30.5.2011)

pondelok, 30. máj 2011 17:28 | Autor: Jakub Repa

Prestupové klebety a špekulácie (30.5.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (30.5.2011) | zdroj: Jakub Repa pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Mancienne smer Hamburg

Úvodná pondelňajšia správa sa týka bundesligového Hamburgu. Ten sa podľa správ médií „zahľadel“ do mladého stopéra FC Chelsea Mancienneho. Michael sa doposiaľ nedokázal presadiť do prvého tímu londýnskeho klubu a kvôli tomu uplynulú sezónu pôsobil na hosťovaní vo Wolverhamptone Wanderers. 23-ročný Univerzálny Mancienne môže hrať aj na poste defenzívneho stredopoliara a Hamburg je vraj ochotný zaplatiť Chelsea za jeho služby čiastku okolo 3 miliónov eur.

Rafinha späť do Bundesligy

Pokračujeme v nemeckej Bundeslige. Dnes by sa mal skompletizovať prestup brazílskeho reprezentanta Rafinhu. Krajný obranca “Kanárikov” pôsobil v nedávno skončenej sezóne v talianskom Janove a teraz by sa mal stať hráčom mníchovského Bayernu. Bavori by mali zaplatiť Janovu odstupné vo výške 5,5 milióna eur. Rafinha už v Bundeslige pôsobil, keď 5 rokov obliekal dres Schalke 04.

Ivan Perisic k nemeckému majstrovi

K novému nemeckému majstrovi Borussii Dortmund sa po letnej prestávke pripojí ďalšia zaujímavá posila. Borussia totiž získala hráča roka belgickej ligy Ivana Perisica. Ten sa do Nemecka „sťahuje“ z Clubu Brugge. Perisic podpísal 5-ročný kontrakt a odstupné sa vyšplhalo do výšky 5,5 milióna eur.

Samba a Gunners

Posledná dnešná správa prichádza z Londýna. Tréner Arsenalu Arsene Wenger chce vystužiť obrannú líniu Gunners o kvalitného stopéra Blackburnu Rovers Chrisa Samba. Ten bol spojovaný s odchodom na Emirates Stadium už počas zimného prestupového obdobia, no tento transfer vtedy z neznámych príčin zlyhal. Arsenal plánuje cez leto za Sambu ponúknuť Blackburnu čiastku vo výške 9 miliónov eur.