Main Content

Borussia Dortmund sleduje veľký talent Manchestru City

pondelok, 17. október 2016 13:55 | Autor: Timotej Gašper

Borussia Dortmund sleduje veľký talent Manchestru City
Borussia Dortmund sleduje veľký talent Manchestru City | zdroj: instagram

Britský plátok TheSun informuje, že nemecký gigant pozorne sleduje výkony jedného z najväčších talentov Manchestru City a bude sa snažiť o jeho čo najskorší zisk, no situáciu môže skomplikovať vedenie Citizens, ktoré sa mladíka neplánuje vzdať.

Mladého útočníka menom Bersanta Celinu sme spomenuli už skôr vo veci trestného činu, ktorý spáchal koncom leta. Vtedy bol mladík na odpis a bolo veľkým očakávaním, ako sa k jeho situácií postaví jeho dočasný zamestnávateľ - Twente Enschede, kde je Celina na ročnom hosťovaní.

Po nepríjemnom incidente, kedy bol mladý futbalista pristihnutý s alkoholom v krvi za volantom sa špekulovalo, že si sám zabuchol dvere do prvého tímu Manchestru City a o spolupráci s prísnym Guardiolom môže len snívať. Aktuálne ale už na túto nepriaznivú situáciu každý zabudol a najmä fanúšikovia holandského Twente sú z 20-ročného útočníka vo vytržení.

V Eredivisie odohral dovedna 5 stretnutí, v ktorých prispel skvelou štatistikou 3 góly a 1 asistencia. Zdá sa, že holandský futbal reprezentantovi Kosova sadol dokonale a ak takto bude pokračovať ďalej, môže Twente pomôcť aj k nejakému pohárovému úspechu. Sezóna sa ešte len začala, no Dortmund už teraz vyslal skautov, aby sledovali a analyzovali 20-ročného Celinu.

BVB má totižto vždy zálusk na potencionálne hviezdičky, ktoré dokáže vypiplať ako máloktorý klub. Aktuálne Borussii chýba mladý hrotový útočník s obrovským potenciálom, čo už ale onedlho nemusí platiť.

Problémom však môže byť fakt, že Bersant patrí do skupiny najžiarivejších hviezd mladej generácie „Citizens“, no jeho pôsobenie v prvom tíme je viac než otázne, keďže na jeho post konkurujú Aguero, Iheanacho a po konci hosťovania aj Bony a Enes Unal.

Situáciu tak chce využiť Dortmund, ktorý dokáže mladému zakončovateľovi ponúknuť dostatočný priestor na osobnostný no hlavne futbalový rozvoj. Odhadovaná cena za mladú nádej futbalu z Kosova je 7-10 miliónov eur.