Main Content

Čína opäť útočí. Tentokrát ide o hviezdu Barcelony

pondelok, 17. október 2016 13:52 | Autor: Timotej Gašper

Čína opäť útočí. Tentokrát ide o hviezdu Barcelony
Čína opäť útočí. Tentokrát ide o hviezdu Barcelony | zdroj: © TASR

Aj keď medzi prestupovými obdobiami nieje o čínskom futbale veľmi počuť, neznamená to, že na východe neplánujú ďalšie útoky na európsky futbalový trh. Podľa španielskeho plátku AS ide tentokrát o defenzívnu skalu z Barcelony.

Javier Alejandro Mascherano je odchovancom slávneho argentínskeho klubu River Plate, odkiaľ sa v minulosti cez Corinthians dostal až do Anglicka, kedy zaň takmer 15 miliónov eur zaplatil West Ham. V Londýne sa však dlho nezdržal a už po roku sa sťahoval do Liverpoolu, kde sa stal hviezdou. V kádri „The Reds“ odohral 139 zápasov.

V roku 2010 prestúpil do Barcelony, ktorá za vtedy 26 ročného obrancu respektíve defenzívneho stredopoliara zaplatila 20 miliónov eur. V kádri FCB zažil argentínsky reprezentant mnohé úspechy ako člen základnej zostavy. Čoskoro dosiahne métu 300 odohraných zápasov.

Plátok AS priniesol správu, podľa ktorej sa viacero čínskych klubov na čele s Jiangsu a Šanghajom SIPG snažili Mascherana získať už v lete a dokonca prebehli prvotné rokovania, no španielsky gigant z obchodu napokon odstúpil. Teraz je ale táto téma opäť v kurze a čínske kluby sa len tak nevzdajú. Futbal v jednej z najväčších krajín sveta prešiel za posledné roky obrovským progresom a dokázal pritiahnuť mnoho skvelých hráčov, ktorým sponúkli exkluzívne kontrakty. Rovnakú návnadu plánujú použiť aj na Argentínca, no to sa pravdepodobne nepodarí.

Javier má aj napriek veku 32 rokov stále čo ponúknuť a fyzicky je zdá sa fit, čo plánuje ešte nejaký ten čas využívať v Barce. Ak by ale mal prísť odchod, asi by sa vrátil domov, kde by mal v rodnom klube River Plate spĺňať okrem pozície hrajúcej legendy aj čiastočné trénerské úlohy.

Správu priniesol portál thesportsbible.com.