Main Content

Šialené plány Interu: V lete plánuje minúť stovky miliónov eur

pondelok, 17. október 2016 13:47 | Autor: Timotej Gašper

Šialené plány Interu: V lete plánuje minúť stovky miliónov eur
Šialené plány Interu: V lete plánuje minúť stovky miliónov eur | zdroj: © TASR

Vedenie Interu Miláno plánuje podľa viacerých zdrojov obrovské zmeny v tíme. Dvaja útočníci svetovej triedy, jedna z najväčších hviezd Realu Madrid no tiež skúsený obranca a špičkový tréner- toto všetko chce Inter dotiahnuť už v nasledujúcom lete a bude ochotný minúť astronomickú čiastku. So správou prišiel britský plátok TheSun.

Slávne časy, kedy bol Inter jedným z najlepších klubov sveta, sú dávno preč. Legendárna generácia hráčov odišla do dôchodku a milánsky gigant a nedokáže dostať späť na vlnu úspechov. Menia trénerov a počas prestupových období aj množstvo hráčov, no stále to nestačí. Najnovším lodivodom sa stal Holanďan Frank de Boer, ktorý predtým dlho viedol Ajax Amsterdam.

Na prestupy míňalo vedenie hojne aj počas uplynulého leta, kedy za takmer 130 miliónov eur doviedli hviezdy ako Joao Mario, Gabriel či Antonio Candreva no zatiaľ sa ich prínos do tímu akosi neukazuje. Nerazzurri majú v podstate kvalitný káder zložený aj z mladých pušiek no tiež plný skúsených matadorov, no ani to zdá sa nestačí. V lige im s nerovnomernou formou patrí nelichotivé 11.miesto a situácia sa zhoršila najmä po posledných 3 zápasoch, kedy Inter podľahol AS Rím aj Cagliari a len jeden bod získal doma s Bolognou.

Katastrofou je však pôsobenie 18-násobného talianskeho majstra v Európskej lige. Po druhom kole majú na konte dve prehry a to proti izraelskej Beer Sheve a pražskej Sparte. Zdá sa, že tento stav je už viac než kritický a vedenie tak musí ihneď konať. Ich plány sú však podľa plátku thesun.co.uk nielenže finančne nesmierne náročné, no dá sa povedať, že takmer nemožné.

Prvou veľkou vzpruhou má byť príchod nového trénera, ktorým sa má stať Diego Simeone. Aktuálne kouč Atlética Madrid už v Interi pôsobil, no to bolo ešte dávno a v pozícií hráča. Teraz by mal byť chladnokrvný taktik hlavným odrazovým bodom pre celý klub a aj keď sa zdá jeho príchod málo pravdepodobný, vedenie mu vraj plánuje ponúknuť veľmi štedrý plat a tiež mu dať prostriedky na vybudovanie „svojho“ tímu.

Obranu Interu tvoria skúsení hráči Miranda, Santon či Ranocchia, no spevniť by ju mal odsunutý Matteo Darmian v Manchestri United. Taliansky reprezentant odchádzal z rodnej krajiny v lete 2015, no vyzerá to na jeho skorý návrat domov. Inter chce zaňho ponúknuť 15 milionov eur.

Do zálohy by podľa plánov mal prísť James Rodriguez, ktorého malé herné vyťaženie chce Inter využiť a za jeho služby je pripravený minúť čiastku okolo 80 miliónov eur. Reprezentant Kolumbie však vyjadril svoju lásku k „Los Blancos“ a tiež chce o svoje miesto v Reale bojovať, preto bude snaha o jeho zisk viac než náročná.

Najlepšie na koniec. Nerazzurri si pre ofenzívu vyčlenili približne 200 miliónov eur a určite nepôjde o priemerných útočníkov. Luis Suaréz & Sergio Aguero, presne takto by malo už v lete 2017 vyzerať nové útočné duo milánskeho klubu.

Áno, predstava sa k realite aktuálne nepribližuje ani z ďaleka, no Inter podľa médií verí, že s novým trénerom dokáže presvedčiť aj týchto svetových zakončovateľov. Suaréz je ale v Barcelone viac než šťastný a spolu s Neymarom a Messim tvorí azda najlepšie útočné trio v histórií futbalu a preto je veľmi nepravdepodobné, že by zvolil odchod do „nového“ Interu.

Sergio Aguero by sa vraj mal nechať zlákať od samotného Simeoneho, no v kádri Citiznes má aktuálne skvelú formu a pod novým trénerom to vyzerá, že „The Sky Blues“ môžu čoskoro pokojne ovládnuť aj Ligu majstrov.

Ak sa teda všetko zráta, taliansky klub plánuje minúť približne 300 miliónov eur a ďalšie stovky tisíc na lukratívne kontrakty, ktoré sú pri takýchto menách samozrejmosťou.

Inter Miláno je aj napriek zlému obdobiu stále jeden z najslávnejších veľkoklubov sveta. Ak jeho prestupové ciele aspoň z polovice vyjdu, už čoskoro sa môžeme tešiť na starý-známy Internazionale.