Main Content

Ranieri prezradil dôvod, prečo sa Leicestru nedarí v Premier League

pondelok, 17. október 2016 13:43 | Autor: Timotej Gašper

Ranieri prezradil dôvod, prečo sa Leicestru nedarí v Premier League
Ranieri prezradil dôvod, prečo sa Leicestru nedarí v Premier League | zdroj: © TASR

Tréner aktuálneho majstra anglickej Premier League na tlačovej konferencií povedal príčinu úpadku formy v domácej súťaži a tiež stanovil pre svoj tím nový cieľ, ktorý chce dosiahnuť čo najskôr.

Leicester vstupoval do novej sezóny ako majster ligy a zázrak minulej sezóny, no vo viacerých prípadoch sa objavovali pochybnosti, ako zvládne mierne neskúsený káder náročné týždne plné ťažkých zápasov na viacerých frontoch.

Káder „The Foxes“ však napriek špekuláciám prišiel „len“ o N´Gola Kantého, ktorého zlákala Chelsea Londýn a naopak, základná kostra tímu ostala a dokonca sa výrazne posilnila.

Vedenie Líšok využilo zostup Hannoveru do nižšej ligy a za pomerne lacno priviedlo skúseného a spoľahlivého brankára Rona-Roberta Zielera. Do zálohy prišiel nadaný Francúz Nampalys Mendy z Nice a tiež talentovaná mladá puška z Poľska, Bartosz Kapustka. Ranieri musel myslieť aj na spevnenie ofenzívy a spolu až 50 miliónov eur vrazil do kúpy Islama Slimaniho a Ahmeda Musu.

 

Veľká šťastena sa na tím z King Power Stadium usmiala počas žrebu skupín Ligy majstrov, keďže anglickému majstrovi boli pridelení Porto, Brugy a Kodaň, čo je síce mierne neatraktívna, no pre Lester výhodná skupina.

 

Zatiaľ čo v milionárskej Lige majstrov Leicester vyhral dva z dvoch zápasov, v lige to je horšie. Po ôsmom kole patrí majstrovi až nelichotivé 13.miesto s bilanciou len dvoch výhier. V minulej sezóne Líšky porážali jedného súpera za druhým, no teraz už stihli obdržať prehry 4:1 od Liverpoolu aj Manchestru United a tiež 3:0 od Chelsea. Situácia samozrejme neteší trénera Claudia Ranieriho, ktorý sa po prehre s vyššie spomenutou Chelsea vyrozprával o aktuálnych problémoch jeho tímu.

 

Môj tím stratil koncentráciu na ligu. Pred rokom sme mali v hlave len domácu súťaž a tak nebol problém sústrediť sa len na ňu. Teraz však títo hráči hrajú Ligu majstrov. Každý futbalista, ktorý dostane možnosť nastúpiť proti silným európskym súperom v tejto súťaži sa do toho snaží dať úplne všetko. Je to aj náš prípad, chlapci sa tak sústredia na Ligu majstrov, že pozabudli na Premier League. Náš cieľ je ale čím rýchlejšie to zmeniť a naladiť sa na dobrú vlnu. Musíme len opäť nájsť tu koncentráciu.“

V mesiaci október čakajú Leicester ešte tri zápasy. Už v utorok v Lige majstrov proti Kodani a potom ligové šlágre proti Crystal Palace a Tottenhamu, kedy sa nielen tréner, ale celý klub bude snažiť napraviť si ligovú povesť a potvrdiť, že víťazné ťaženie spred roka nebolo len náhodné.