Main Content

Memphis Depay má namierené do Bundesligy

pondelok, 17. október 2016 12:50 | Autor: Timotej Gašper

Memphis Depay má namierené do Bundesligy
Memphis Depay má namierené do Bundesligy | zdroj: © TASR

Holandský záložník mal na Old Trafforde naštartovať hviezdnu kariéru, no zatiaľ to vyzerá úplne naopak. Nevyužívaný hráč môže podľa nemeckých médií zmeniť klub už v zime, píše plátok Bild.

Odchovanec PSV Eindhoven patril donedávna medzi najväčšie talenty súčastnosti, ale prestup do United a príchod Joseho Mourinha mu až tak nezahrali do karát. Holanďan s ghanskými koreňmi sa do povedomia dostal už v akadémií PSV, kedy na svoj vek predvádzal skvelé výkony.

V roku 2012 sa natrvalo prebil do prvého tímu Eindhovenu, no okrem technických fínt toho moc nepredviedol. Jeho hviezda začala žiariť až od roku 2013 a v sezóne 14/15 dokázal v 30 zápasoch nastrieľať skvelých 22 gólov a tak upútal pozornosť viacerých veľkoklubov, no najmä Manchester United. V tej dobe viedol „Red Devils“ Depayov krajan Van Gaal, ktorý neváhal za vychádzajúcu superstar zaplatiť takmer 40 miliónov eur.

Na novú životnú cestu vstúpil húževnatý záložník so slávnym číslom 7, ktoré mu ale zďaleka neprinieslo toľko šťastia, ako by očakával.

Do Memphisa vkladali nielen fanúšikovia United veľa dôvery, ktorá ale žiaľbohu vyšla na prázdno. 22-ročný Holanďan doteraz odohral v červenom drese dokopy 53 duelov a do väčšiny z nich vstupoval ako náhradník. Premiérová sezóna, nová liga, krajina, mierna neskúsenosť, aj takto si niekto vysvetľoval Depayov poklad formy. S novým ročníkom a trénerom sa situácia mala zmeniť k lepšiemu, no dopadlo to ešte horšie. Jose Mourinho holandského krídelníka odpísal a dovedna mu doprial len 94 herných minút, z toho 55 minút bolo v EFL pohári, kde bol súperom United treťoligový Northampton.

Pozícia Memphisa v kádri Manchestru tak nieje vôbec dobrá a zmeniť sa to má už o pár mesiacov, kedy sa začne zimné prestupové obdobie. Veľký záujem hlási Wolfsburg, ktorý je na tom veľmi zle. Nedávna sláva, víťazstvo v pohári a Liga majstrov sú dávno preč. Vlci sa nedokážu naladiť na výhernú vlnu napriek kvalitnému kádru. Z doterajších siedmich ligových kôl dokázal zvíťaziť len raz a z posledných piatich zápasov si vzali len chabé 3 body. Tréner Dieter Hecking tak plánuje v zime rázne zmeny, ktoré klubu z Volkswagen Areny pomôžu opäť povstať.

Podľa plátku Bild.de má vedenie „Die Grunes“ zálusk na Depaya, ktorého ak nedokáže získať na trvalo, tak bude bojovať aspoň o dlhšie hosťovanie. Pred nejakým časom odchádzal do Wolfsburgu aj zhasnutý Kevin de Bruyne, ktorého ale pobyt v Nemecku zocelil a vystrelil na jedného z najlepších hráčov na svojom poste. Podobný scenár by mohol platiť aj pre zdatného Holanďana, ktorý má len 22 rokov a stále čas na reštart hviezdnej kariéry.