Main Content

Súperi Slovana na European Trophy: Jokerit Helsinki

pondelok, 30. máj 2011 14:17 | Autor: Jakub Vaverka

Súperi Slovana na European Trophy: Jokerit Helsinki
Súperi Slovana na European Trophy: Jokerit Helsinki | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Bezprostredne po tom ako dostal Slovan Bratislava pozvánku na prestížny letný turnaj European Trophy, ktorý vyvrcholí decembrovým finálovým turnajom v Salzburgu (zúčastni sa ho len osem najlepších z 24 pozvaných tímov) sme sa rozhodli predstaviť našim čitateľom všetkých súperov jediného slovenského zástupcu v tejto atraktívnej súťaži. Dnes sme sa zamerali na fínsky Jokerit Helsinki.

JOKERIT HELSINKI

Základné údaje

Rok založenia :  1967
Farby : modrá, žltá, červená
Tréner :  Erkka Westerlund ( Fínsko )
Štadión : Hartwall aréna

Zo všetkých súperov Slovana je podľa nášho názoru práve Jokerit Helsinki najnebezpečnejší a dá sa povedať, že aj najslávnejší. Tím z hlavného mesta úradujúcich Majstrov sveta skončil v minulej sezóne SM-Liigy v základnej časti na šiestom mieste a za súpera do prvého kola playoff dostal IFK Helsinki. V helsinskom derby  sme mohli sledovať boj na ostrie noža, no po sedemzápasovej dráme sa nakoniec radoval IFK, ktorí sa neskôr tešili aj z celkového triumfu.  Za zmienku stojí, že za IFK hral aj Mikael Granlund, ktorý sa o pár mesiacov vryl do pamäti hokejového sveta nezabudnuteľným gólom spoza bránky v semifinále MS proti Rusom. V Jokerite v minulej sezóne pôsobil aj náš Ján Lašák, kapitánom mužstva bol reprezentačný obranca a úradujúci majster sveta Ossi Väänänen.

Hartwall aréna
Otvorenie : 1997
Kapacita : 13 349 divákov


Domácim stánkom Jokeritu Helsinki je slávna Hartwall aréna, ktorá sa vryla do pamäti slovenských priaznivcov hlavne počas MS v hokeji 2003. V tomto stánku dokázali hráči okolo Petra Bondru a Žigmunda Pálffyho poraziť domácu reprezentáciu 5-1. Nádherny štadión s tmavomodrými sedačkami pojme 13 349 sediacich divákov.