Main Content

Hossa chce streliť 500. gól čo najskôr. Napriek tomu sa ale nikam neponáhľa

sobota, 15. október 2016 14:53 | Autor: Dávid Lech

Hossa chce streliť 500. gól čo najskôr. Napriek tomu sa ale nikam neponáhľa
Hossa chce streliť 500. gól čo najskôr. Napriek tomu sa ale nikam neponáhľa | zdroj: © TASR

Marián Hossa vstúpil do novej sezóny so 499. gólmi na svojom konte. Jeho prvý presný zásah v ročníku ho tak zaradí medzi 44-člennú hokejovú smotánku, ktorá v kariére pokorila 500-gólovú hranicu. Slovák sa pre oficiálny web ligy rozrozprával o tom, čo pre neho znamená možnosť zapísať sa medzi „nesmrteľných.“

37-ročný krídelník sa môže stať vôbec 44. hráčom v histórii, ktorému sa podarilo pokoriť 500-gólovú hranicu v najlepšej hokejovej lige sveta. „Poviem to takto: Snažím sa na to príliš veľa nemyslieť, no keď sa to stane, možno si v jeden deň poviem, že som v spoločnosti s veľkými hráčmi, ktorí taktiež dosiahli tento míľnik. Ale poďme sa o tom baviť až keď sa to stane,“ hovorí v rozhovore pre nhl.com.

Vlani mal v závere sezóny dostatok času na to, aby strelil jeden gól, no pred play-off sa šetril a dokonca vynechal niekoľko zápasov. „V minulej sezóne som mohol odohrať ešte niekoľko zápasov, no kvôli zraneniam som to príliš nechcel siliť. Povedal som si vieš čo? Príde to nasledujúci rok, netlač príliš na veci. Príde to prirodzene. Hlavne sa presvedč, že si pripravený na play-off. Ver, že skôr či neskôr to príde v úvode novej sezóny,“ vysvetľuje svoj prístup k možnosti pokoreniu „nesmrteľného“ míľniku, ktorý vlani pokoril Rus Alexander Ovečkin.

V minulej sezóne mal len 6,8-percentnú úspešnosť zásahov, čo ale trénerovi Joelovi Quennevilleovi vôbec nevadilo: „V jeho hre som vôbec nevidel žiadny pokles. Možno trochu v koncovke, no stále je schopný skórovať. Očakávam však, že bude skórovať tento rok o trochu viac.

V úvodných dvoch stretnutiach sezóny bol Hossa so šiestimi streleckými pokusmi druhým najaktívnejším strelcom Chicaga Blackhawks. Viac striel na bránu súpera vyslal len spoluhráč Patrick Kane, ktorý zatiaľ v novej sezóne márne čaká na prvý bodový zápis. Najproduktívnejší hráč minulej sezóny je ale odhodlaný dopomôcť slovenskému hokejistovi k dosiahnutiu významnej méty: „Videli sme ho skórovať mnohokrát a taktiež bol súčasťou zisku troch Stanley Cupov. Ak tu je niekto, čo si zaslúži dosiahnuť tento míľnik, je to práve on. Je skutočným profesionálom, skvelým chlapom a skvelým priateľom. Dúfam, že sa mu to skôr či neskôr podarí,“ uzatvára pre oficiálny web najlepšej hokejovej ligy sveta krídelník, ktorý vlani pozbieral 106 kanadských bodov.