Main Content

Chelsea bude bojovať o hviezdu Atlética Madrid

piatok, 14. október 2016 11:48 | Autor: Timotej Gašper

Chelsea bude bojovať o hviezdu Atlética Madrid
Chelsea bude bojovať o hviezdu Atlética Madrid | zdroj: © TASR

Londýnsky veľkoklub plánuje už čoskoro vstúpiť do boja o vychádzajúcu oporu Atlética Madrid, ktorej sa ale španielsky gigant nebude chcieť vzdať len tak ľahko. Správu priniesol portál bleacherreport.com.

Vyrastal v belgickom Genku, odkiaľ sa odišiel zdokonaliť do kniežatského Monaka. V ňom predviedol neuveriteľný progres a už ako teenager takmer pravidelne nastupoval za A-tím francúzskeho klubu. Reč je o talentovanom záložníkovi Yannickovi Carrascovi, ktorý od leta 2015 oblieka dres Atlética Madrid.

Aj keď premiérová sezóna v drese „Rojiblancos“ nevyšla podľa jeho predstáv, tento ročník začína pre belgického reprezentanta veľmi pozitívne. V La Lige nastúpil do siedmich zápasov a v Lige majstrov zaznamenal veľmi dôležitý gól v druhom kole, kedy po peknej akcii prekonal Manuela Neuera. Jeho gól rozhodol o najtesnejšom víťazstve Atlética nad Bayernom Mníchov.

Yannick už v Monaku vynikal veľkou univerzálnosťou v ofenzíve, pretože vždy vedel pomotať hlavy obrancom ako na ľavom tak aj na pravom krídle či niekedy dokonca aj na hrote útoku. Po prestupe do Španielska zároveň dokázal, že je technicky veľmi zdatný a fyzická vyťaženosť nepatrí medzi jeho slabé stránky. Aktuálne 23-ročný futbalista má síce platný kontrakt až do roku 2020, no už čoskoro môže prísť jeho odchod z Madridu.

Záujem podľa viacerých médií prejavila Chelsea Londýn, ktorej tréner Antonio Conte má v pláne väčšiu prestavbu kádru a teda priviesť si hráčov, ktorí mu budú dokonale sedieť do jeho koncepcie. Aj keď sú v krídelných priestoroch kádru CFC mená ako Hazard, Willian a Pedro, taliansky kouč je pripravený pre belgického mladíka urobiť miesto. Najpravdepodobnejší terč na predaj je Pedro, ktorý sa v Anglicku až tak neuchytil, no čoraz viac sa hovorí o veľkom prestupe Edena Hazarda, ktorého už dlhšie naháňa Real Madrid.

Ak by došlo k tomuto obchodu, do úvahy spadá až leto 2017, no tiež treba podotknúť, že Atléti nepustia Carrasca za menej ako 35 miliónov eur.