Main Content

Manchester United sa plánuje zbaviť až piatich hviezd

štvrtok, 13. október 2016 11:29 | Autor: Timotej Gašper

Manchester United sa plánuje zbaviť až piatich hviezd
Manchester United sa plánuje zbaviť až piatich hviezd | zdroj: © TASR

Plátok The Manchester Evening News píše, že nasledujúcich 18 mesiacov bude posledných v kádri United pre rovno päť veľkých mien, s ktorými Mourinho a klub neplánuje predĺžiť aktuálne kontrakty.

Manchester United v tejto sezóne disponuje tretím najširším kádrom v lige, čo je samozrejme dobré pre zdravú konkurenciu, no zároveň to znižuje herný čas pre viacerých veľkých hráčov. Vysedávanie na lavičke určite väčšine nevyhovuje, no tréner môže poslať na ihrisko len 11 hráčov.

Anglické média prišli s informáciou, podľa ktorej si svoje posledné mesiace na Old Trafforde odkrúti až 5 mužov, ktorí výrazne zasahujú do hry a niektorí z nich patri a dokonca ku kľúčovým hráčom.

Ako prvý by sa mal poberať španielsky technik Juan Mata, ktorý prišiel na Old Trafford z Chelsea, kde taktiež nedokázal nadviazať s Mourinhom dobré vzťahy. Aj keď je Mata hráčom svetovej triedy, v United hrá len druhé husle, čo určite nieje jeho cieľom. Stále je v najlepších rokoch a určite nebude mať problém s hľadaním nového angažmánu, keďže oň prejavilo záujem hneď niekoľko klubov na čele so Sevillou či Valenciou.

Zmluva nebude podľa médií predĺžená ani Anderovi Herrerovi. Vždy usmiaty Španiel má v sebe čosi zázračné, no v United to akosi nedokáže naplno ukázať. Problémy sú tiež s konkurenciou na jeho poste, keďže sa musí biť s Pogbom, Schneiderlinom, Fellainim či Carrickom. Herrera je šikovný záložník a pri väčšej vyťaženosti by sa určite odkázal adaptovať rýchlejšie.

Pre väčšinu fanúšikov bude splneným snom odchod Fellainiho. Belgičan prišiel do Manchestru ešte v roku 2013 za Davidom Moyesom, ktorý za robustného záložníka zaplatil viac než 30 miliónov eur. Fellainiho herný štýl ale poškodzuje dobré meno United a nielen v Anglicku si narobil veľa nepriateľov. Portál Manchester Evening informuje, že jediný človek, ktorý si z vedenia želá zotrvanie vlasatého tanku, je tréner Jose Mourinho, do ktorého koncepcie Fellaini zapadá čoraz lepšie.

Utrpieť by mala najmä obrana, ktorá sa stále zohráva a tréner sa snaží nájsť to správne zloženie pre úspech. Na ľavom kraji nastupoval dlhšiu dobu Daley Blind, no po návrate Shawa ho vidno častejšie na pozícií stopéra. Holandský univerzál dokáže hrávať aj v strede zálohy, čo mu v prípadnom odchode avizovanom dáva veľké plus pri hľadaní nového klubu.

Vo skvelej forme sa vrátil mladý Angličan Luke Shaw, ktorý prišiel do kádru „Red Devils“ za takmer 40 miliónov eur. Celý minulý ročník Shaw liečil krutú zlomeninu nohy z jesene 2015, ktorú utrpel v zápase Ligy majstrov proti PSV. Teraz je späť a zdá sa, že mu trénerský štýl ala „The Special One“ sedí dokonale.

Na úkor Shawa si tak pravdepodobne zbalí kufre Matteo Darmian, ktorý síce predvádzal minulú sezónu skvelé výkony, no teraz sa z neho stal len náhradník a na ihrisko sa pozrie len málokedy. Jeho zmluva síce má trvanie až do roku 2019, no vyzerá to už na zimný prestup späť do Talianska, kde sa oň prihlásili Juventus aj AC Miláno.

Jose Mourinho plánuje v tradičnom klube veľké zmeny, ktoré by klubu mali vrátiť hrdosť a úroveň, akými United hýrili v dávnych časoch Sira Alexa Fergusona.