Main Content

Willian ''vysmial'' PSG. Stáva sa Paríž nechcenou destináciou?

streda, 12. október 2016 14:59 | Autor: Timotej Gašper

Willian
Willian | zdroj: © TASR

Len včera sa na povrch dostala zaujímavá informácia, podľa ktorej sa mal brazílsky záložník vysmiať francúzskemu gigantovi a hlavne oboznámiť verejnosť s plánmi do budúcnosti. So správou prišiel portál espnfc.com.

Paríž Saint-Germain mal toto leto vraj veľkú chuť získať Williana, no veľa sa o tom nehovorilo. Francúzsky klub pravdepodobne hľadal stabilné krídlo so skúsenosťami, ktorých má Willian neúrekom. Do roku 2013 bol hráčom Šachtaru Doneck a na pol roka aj Anži Machačkala, odkiaľ ho chceli získať londýnski rivali Tottenham a Chelsea. Transfer na White Hart Line bol už takmer hotovou vecou, no Abramovič vzal situáciu do vlastných rúk a postaral sa o to, aby charizmatický technik pôsobil na Stamford Bridge.

Od príchodu do Premier League sa Willian etabloval na jedného z najlepších hráčov na svojom poste nielen v anglickej lige. Čoskoro odohrá v drese „The Blues“ už 150.zápas, no do budúcna plánuje toto číslo výrazne zvýšiť. Vždy pozitívne naladený krídelník nedávno zaskočil vyjadreniami, ktoré adresoval Ligue 1, no hlavne Parížu, čo u neho nieje zvykom.

Prestúpiť do Francúzska? A do PSG? Určite nie. Čítal som o sebe niečo v novinách ohľadom PSG, no dobre som sa na tom zasmial, to je všetko,“ prezradil vlasatý Brazílčan.

Willian sa v Londýne veľmi rýchlo adaptoval a nemá v pláne metropolu Anglicka opúšťať minimálne nasledujúce štyri roky, do kedy má platnú zmluvu.

Moja rodina sa tu cíti skvele a ja tiež. Mám 28 rokov no stále sa veľa učím. Hrám v tíme, ktorý sa prezentuje nádherným futbalom a spoluhráči sú mi ako druhá rodina. Rád by som môj aktuálne kontrakt predĺžil, ak mi klub dá tú možnosť. Bolo by veľkým privilégiom, keby som mohol svoju kariéru ukončiť tu v Chelsea,“ ujasnil všetky pochybnosti či špekulácie o odchode 38-násobný reprezentant Brazílie.

Nový tréner PSG Unai Emery tak znova vyšiel na prázdno, keďže v lete mu okrem Williana nevyšiel ani transfer Philippeho Coutinha, no PSG určite nebude skladať zbrane a už v zime sa možno dočkáme veľkých nákupov.