Main Content

14-ročný talent Veselovský bol v Arsenale a PAOK. Sníva však o Barcelone (rozhovor)

utorok, 11. október 2016 11:09 | Autor: Silvia Petrašková

14-ročný talent Veselovský bol v Arsenale a PAOK. Sníva však o Barcelone (rozhovor)
14-ročný talent Veselovský bol v Arsenale a PAOK. Sníva však o Barcelone (rozhovor) | zdroj: © TASR

Jeho snom je FC Barcelona a najlepším futbalistom nik iný ako jej argentínska hviezda Lionel Messi. Mladý slovenský futbalový talent v službách MFK Ružomberok Dominik Veselovský v ceste za svojim veľkým snom zbiera cenné futbalové skúsenosti nielen na domácich, ale i zahraničných futbalových trávnikoch. O svojej nádejnej futbalovej kariére nám porozprával v krátkom rozhovore.

Dominik, aké boli tvoje futbalové začiatky?

Svoju futbalovú kariéru som začínal v TJ Družstevník Dražkovce vo veku štyroch rokov. Na futbalové ihrisko ma dostal ocino, ktorý futbal tiež hrával.

Tvojim momentálnym futbalovým pôsobiskom je MFK Ružomberok. Ako sa ti v klube darí?

V klube sa mi darí, aktuálne som kapitánom svojho družstva U15, no striedavo hrávam aj za U16 na pozícii ofenzívneho stredového hráča, resp. útočníka.

Kde vidíš svoju najsilnejšiu futbalovú stránku?

Rýchlosť, súboj jeden na jedného a technika s loptou.



zobraziť celú galériu (5 fotiek)

Tvojou určite veľkou futbalovou skúsenosťou bolo i absolvovanie stáže v gréckom PAOK Solún. Akým spôsobom si sa vlastne do Grécka dostal?

Všimli si ma agenti klubu a kontaktovali môjho agenta s ponukou o absolvovanie týždennej stáže v tomto gréckom klube. Bola to veľká skúsenosť zatrénovať si tam, no i veľmi náročné najmä pre miestne podmienky. Bolo tam totiž veľmi horúco, no zvládol som to a tréneri boli veľmi spokojní, lebo som zo seba vydal maximum. Bolo mi skutočne cťou zatrénovať si tam so svojimi rovesníkmi.

Aké zázemie, tréneri a spoluhráči tam na teba čakali?

Čakali ma tam najlepší futbalisti mojej kategórie z celého sveta. Absolvoval som aj niekoľko zápasov a v jednom z nich som sa dokonca dokázal i gólovo presadiť. Tréneri na nás počas tréningov, ktoré sme mali každý deň tlačili, aby sme sa pokúšali hrať viac systémom jeden na jedného a preferovať hru na jeden - dva dotyky s loptou.

Samotný PAOK má vraj podobný tréningový proces ako napríklad kluby v Taliansku a Anglicku...

Áno, je to pravda. Tréningy boli veľmi náročné, hralo sa vo vysokom tempe, hlavne agresívne a veľmi rýchlo.

Okrem pôsobenia v Grécku si mal možnosť absolvovať tréningovú skúšku i v akadémii Arsenalu Londýn...

Áno, pred troma rokmi som bol v Arsenale Londýn. Tam to bolo na úplne inej úrovni ako u nás na Slovensku. Iný prístup, tréneri, štýl hry, kvalitní futbalisti, všetko to bolo o niečom úplne inom. Táto skúsenosť mi dala veľmi veľa a podľa mňa sa mi vydarila.

Dominik, kde vidíš svoju futbalovú budúcnosť?

To je ťažká otázka. Musím na sebe ešte veľmi veľa pracovať a ono to príde. Mojim snom je zahrať si v tíme FC Barcelona na mojom vysnívanom Nou Campe.