Main Content

PSG chce v zime získať Coutinha. V hre je až 90 miliónov eur

nedeľa, 9. október 2016 15:45 | Autor: Timotej Gašper

PSG chce v zime získať Coutinha. V hre je až 90 miliónov eur
PSG chce v zime získať Coutinha. V hre je až 90 miliónov eur | zdroj: © TASR

Paríž Saint-Germain prežíva po zmene trénera a odchode Zlatana celkom krušné obdobie, ktoré ale má ukončiť zimný príchod veľkého mena z Premier League. Má sa jednať o ťahúňa Liverpoolu a ako je u šejkov z PSG zvykom, pôjde tiež o obrovské peniaze, informuje francúzsky plátok Le10Sport.

Pre vedenie parížskeho veľkoklubu bolo v lete cieľom dojednať príchod brazílskej hviezdy Liverpoolu, Philippeho Coutinha. Po značných nákupoch si ale PSG nemohlo dovoliť minúť ďalšie desiatky miliónov a tak skúsilo „skromnú“ čiastku v hodnote 25 miliónov eur.

Vzhľadom na Coutinhove výkony a prínos do hry LFC bola ale táto celá ponuka ihneď zamietnutá s odpoveďou, že 24-ročný stredopoliar nieje na predaj. V aktuálnej sezóne si „Magician“ naplno užíva každú chvíľu na ihrisku, čo dokazuje troma gólmi a dvoma asistenciami v siedmich zápasoch.

Bývalý hráč Interu Miláno či Espanyolu Barcelona je členom „The Reds“ od roku 2013, kedy prichádzal za 13 miliónov eur. Philippe nepochybne patrí medzi úzku špičku na svojom poste, čo si uvedomuje aj šéf PSG, Nasser Al-Khelaifi.

Klub z Parku Princov roky dominuje francúzskemu futbalu, no vstup do tejto sezóny im akosi nevychádza. Okrem zmeny trénera ale nastala aj značná zmena v kádri, ktorý najviac utrpel po odchode Zlatana Ibrahimoviča. Nový kouč Unai Emery priviedol radu posíl a snaží sa hrať osobitým štýlom, čo sa ale zatiaľ naplno neuchytilo. Jediné, čo Parížu už dlhšie chýba, je klasická „desiatka“, teda ofenzívne delo, ktoré mnohokrát vezme celú zodpovednosť na seba.

V kádri síce sú Rabiot, Matuidi, Ben Arfa či Pastore, no príchod Coutinha by posunul hru PSG na ešte vyšší level. Tentokrát pôjde arabské vedenie do boja o Coutinha s úplne inými zbraňami, ktoré majú okrem čiastky 60 miliónov eur obsahovať aj možný dodatok vo forme Lucasa Mouru, čiže spolu môže ísť o približne 90 miliónov eur.