Main Content

Chelsea je za nového obrancu ochotná prekonať svetový rekord

piatok, 7. október 2016 12:53 | Autor: Timotej Gašper

Chelsea je za nového obrancu ochotná prekonať svetový rekord
Chelsea je za nového obrancu ochotná prekonať svetový rekord | zdroj: © TASR

Londýnsky klub je v januári pripravený opäť výrazne posilniť káder. Hlavným cieľom sa stala skalopevná opora do obrany, za ktorú bude vedenie pripravené ponúknuť astronomickú a zároveň rekordnú finančnú čiastku.

Počas takmer celého leta sa búrlivo špekulovalo o tom, v ktorom z anglických kádrov skončí taliansky velikán Leonadro Bonucci. Záujem bol zo strany Chelsea ale aj Manchestru City, no hráč Juventusu napokon ostal verný bielo-čiernej.

Kauza „Leo do Premier League“ je ale späť. K jeho zisku mala v lete bližšie Chelsea, keďže jej trénerom je bývalý kouč Bonucciho z Juventusu aj z reprezentácie, Antonio Conte. Vedenie „The Blues“ však namiesto Lea na poslednú chvíľu kúpilo duo Marcos Alonso & David Luiz, ktoré malo spevniť a skvalitniť obrannú radu, na ktorej si Conte zakladá.

Napriek hviezdnemu zloženiu obrany to však neklape. Terry laboruje so zranením a Gary Cahill s Ivanovičom nepredvádzajú ani z ďaleka také výkony, ako by od nich ktokoľvek čakal. V procese návratu je ale mladý Zouma, ktorý môže obranu Chelsea oživiť, no tréner Conte chce tak či tak nové meno.

Ideológie založená na kvalitnej a nepriepustnej obrane zatiaľ The Blues až tak nevychádza, pretože v siedmich ligových kolách inkasovali 9 gólov a z toho tretinu len proti Arsenalu.

Riešením by podľa plátku Telegraph mal byť húževnatý Talian. Odchovanec Interu Miláno je už siedmu sezónu hráčom Juventusu Turín, za ktorý čoskoro dosiahne hranicu 300 odohraných zápasov. Za posledné roky sa vypracoval medzi úzku špičku na svojom poste a je lídrom nielen „Zebier“, ale aj národného tímu. V máji 2017 ale oslávi už 30.narodeniny, čo ho núti premýšľať o potencionálnom odchode z rodnej krajiny.

Conte má s Leonardom dobré vzťahy, čo chce už v zime využiť pri jeho lanárení na Stamford Bridge. Podľa informácií z plátku Telegraph sa majiteľ klubu, Roman Abramovič, rozhodol splniť svojmu trénerovi všetky priania. Tento súhlas však bude stáť ruského miliardára rekordné peniaze. Britské média píšu, že aby sa vôbec začalo rokovať, Chelsea musí na stôl vyložiť 60 miliónov libier, čo by v prípade úspechu znamenalo najvyššiu čiastku v histórií investovanú do obrancu.