Main Content

Dohaduje sa veľmi zaujímavý obchod medzi Barcelonou a Valenciou

štvrtok, 6. október 2016 12:28 | Autor: Timotej Gašper

Dohaduje sa veľmi zaujímavý obchod medzi Barcelonou a Valenciou
Dohaduje sa veľmi zaujímavý obchod medzi Barcelonou a Valenciou | zdroj: © TASR

Španielske média informujú, že katalánsky gigant plánuje už možno v zime veľký prestupový obchod s „Netopiermi“, v ktorom sú zainteresované hviezdy oboch klubov.

Plátok sport.es priniesol správu, podľa ktorej Barcelona už nepočíta so službami Aleixa Vidala. Španielsky univerzál bol v mladosti súčasťou akadémie ako Barcelony tak Realu Madrid, no od dospelosti vystriedal mnoho iných menších klubov. V lete 2014 ho za necelé tri milióny kúpila Sevilla, ktorá mu dala skvelú šancu ukázať sa. Vidal sa ukázal v úžasnom svetle a stabilne predvádzal skvelé výkony.

Pravý bek či záložník, na oboch týchto postoch dokáže Aleix predviesť skvelé výkony. To si od neho sľubovali aj fanúšikovia Barcelony, ktorá ho kúpila v júli 2015 za 17 miliónov eur. Počas celej sezóny ale v drese „Blaugranas“ odohral len chabých 16 duelov. Malé zranenia a následný pokles formy ho odsunuli na druhú koľaj a v zostave FCB sa musel uspokojiť s lavičkou. Vidal má aktuálne 27 rokov a preto sa musí dobre rozhodnúť, ako chce v kariére pokračovať. Nadaný Španiel bude mať podľa najnovších informácií možnosť odísť, no nebude to také jednoduché.

Do črtajúceho sa obchodu je zatiahnutá aj Valencia a jej popredný klenot z Portugalska. Joao Cancelo je odchovancom Benficy Lisabon a od leta 2015 je stálym hráčom Netopierov, ktorí zaň museli vysoliť 15 miliónov eur. Portál sport.es píše, že Katalánsky klub sa naplno zameral na 22-ročného Cancela, ktorý je rovnako ako Vidal univerzálnym hráčom po celej pravej strane ihriska. Joao ale patrí k najnadanejším hráčom nielen La Ligy, čo môže byť v snahe o jeho zisk problém. Valencia sa mladíka nechce vzdať za nič, no Barcelona je pripravená ponúknuť značnú finančnú čiastku plus 27-ročného Aleixa Vidala.

Prípadný obchod by tak znamenal výmenu post za post, čo by pre Valenciu nemusela byť až taká strata, keďže Vidal je skúsený a technicky zdatný futbalista . Cancelo je naopak mladý a jeho talent sa dá rozvíjať. Predstavuje veľkú budúcnosť, čo si uvedomujú ako Barca tak Valencia. Ak by došlo k výmene, Valencia by svoju kasu naplnila o približne 20-30 miliónov eur a tiež by získala Vidala. Netopieri veru majú nad čím premýšľať.

Z prestupu by mohol získať aj Arsenal Londýn, ktorý sa obával straty Hectora Bellerína. Španielsky rýchlik bol podľa špekulácií už dlhšiu dobu na zozname Barcelony, no teraz, keď sa katalánsky klub zameral na Joaoa Cancela, by to mohlo znamenať zotrvanie Bellerína v kádri „The Gunners“. Netreba ale zabúdať, že o Španiela sa stále zaujíma aj Guardiolove „Citizens“.