Main Content

Aubameyang potvrdil záujem Realu Madrid

streda, 5. október 2016 13:36 | Autor: Timotej Gašper

Aubameyang potvrdil záujem Realu Madrid
Aubameyang potvrdil záujem Realu Madrid | zdroj: © TASR

Počas leta vznikalo mnoho špekulácií o odchode gabonského rýchlika z Borussie Dortmund do Realu Madrid, ktorým ale len málokto venoval väčšiu pozornosť. Teraz je táto téma späť. Útočník prezradil, ako to celé prebiehalo a čo zastavilo jeho potencionálny odchod do Španielska.

Pierre-Emerick Aubameyang bol len ďalším z rýchlonohých hráčov, ktorí behali po zväčša francúzskych trávnikoch. Auba síce patril dlhé roky milánskemu AC, no v Taliansku hrával veľmi zriedkavo a klub sa ho tak rozhodol začať posielať na hosťovania. Dijon, Lille, AS Monako a napokon Saint-Etienne, v týchto francúzskych kluboch sa Pierre snažil zaujať a konečne sa usadiť na trvalo.

V posledne menovanom klube zaujal natoľko, že sa ho rozhodli kúpiť za zanedbateľnú čiastku 1,8 milióna eur. Reprezentant Gabonu sa ale utrhol z reťaze a začal predvádzať nadľudské výkony. V drese ASSE odohral takmer stovku duelov, počas ktorých sa podieľal na 65 góloch.

Obrovský talent a čuch na góly sa v lete 2013 rozhodla zúžitkovať Borussia Dortmund, ktorá zaňho neváhala zaplatiť 13 miliónov eur. Klub zo Signal Iduna Parku nemusí ľutovať ani jediný cent, keďže Auba patrí už dlhšie k najväčším hviezdam a ťahúňom klubu.

Od svojho príchodu odohral za BVB 152 duelov, v ktorých strelil úžasných 82 gólov a pripísal si až 30 asistencií. Raketová forma samozrejme začal pútať pozornosť ešte väčších rýb, ktoré okolo Gabončana intenzívne krúžili najmä počas tohto leta.

Cena bola nepodstatná, pretože sa jednalo len o tom, ako presvedčiť klub k predaju a hráča k prestupu, keďže zmluvu má platnú ešte celé 4 roky. Po finančnej stránke by určite nebol problém, pretože hlavnými aktérmi boli Manchester City a Real Madrid.

Interes potvrdil aj samotný hráč, ktorého zastupuje vlastný otec. „Otec v lete držal kontakt s Manchestrom City aj s Realom Madrid, no vcelku napokon neišlo o nič konkrétne,“ priznal 27-ročný útočník pre francúzsky portál onzemondial.com.

V jednaniach sa dostal najďalej Manchester City, ktorý dokonca ponúkol astronomickú prestupovú čiastku vo výške 60 miliónov libier. Borussiu to však nepresvedčilo.

Odporúčané články