Main Content

Koniec reprezentačným hlúpostiam, je čas sa sústrediť na futbal!

streda, 5. október 2016 12:18 | Autor: Filip Chudý

Koniec reprezentačným hlúpostiam, je čas sa sústrediť na futbal!
Koniec reprezentačným hlúpostiam, je čas sa sústrediť na futbal! | zdroj: © TASR

Slovenská reprezentácia čelí v úvode tejto kvalifikácie väčšiemu počtu problémov, ako v celej minulej dokopy. Hlúposti treba zastaviť a futbalu dať zelenú.

Komentár Filipa Chudého

Prípad Miroslav Stoch, do toho status Juraja Kucku, vylúčenie Martina Škrtela, inkasovaný gól v nastavenom čase, Kozákov televízny rozhovor, pozápasové slová Jána Ďuricu, ktorá riešila aj FIFA, dohadovanie hráčskych odmien za kvalifikáciu, zranenia viacerých kľúčových hráčov, prípad Vladimír Weiss, to je časť z toho, čo postihlo reprezentáciu v novom kvalifikačnom cykle. Toľkoto problémov dokopy sme nemali v celej minulej kvalifikácii, teraz sme stále len pred druhým zápasom...

Slovenské samodeštrukčné sklony sa teda zrejme opäť dostávajú do popredia. My sa akoby sami nechceme udržať na určitej vyššej úrovni. Našim najväčším súperom sme si často len my sami. No ešte ani zďaleka nie je neskoro aktuálne sa rúcajúci domček z karát zachrániť. Stačí len jedno, konečne sa začať sústrediť len na futbal.

Zranenia k nemu patria, preto túto stránku výrazne neovplyvníme, aj keď prevenciou sa dá mnohému zabrániť, ale to je na úplne inú debatu. No všetky ostatné veci, ktoré nás nejakým spôsobom limitujú, sa ovplyvniť hneď a zaraz dajú.

Reprezentanti by si mali uvedomiť, aký význam má v slovníku slovo reprezentovať a nemýlili si ho s výrazom dehonestovať, pretože o dehonestantov nemáme v národnom drese záujem. Stocha už otvárať nebudeme, to je pri Kozákovi uzavretá kapitola. No jeho futbalový súpútnik Vlado Weiss by konečne mohol prestať chodiť s krčahom po vodu...

Sociálne siete sú síce fenomén súčasnej doby, ale naši reprezentanti by ich mali používať v rozumnej miere a vždy si radšej po sebe status zopárkrát prečítať, najlepšie s odstupom času, až potom ho zdieľať, no a hlavne ich písať s chladnou hlavou. No a tú používať aj pri pozápasových rozhovoroch, aj keď je to niekedy ťažké, pretože otázky novinárov sú často hlúpe.

No úplne najdôležitejšie bude to, aby sa naši hráči konečne začali sústrediť len na futbal, čiže nech je aj téma odmien najlepšie už po dnešku minulosťou. Ako totiž správne poznamenal Ján Kozák, predovšetkým potrebujeme v reprezentácii pokoj. Čím skôr bude, tým väčšia je pravdepodobnosť nášho úspechu, o ktorý hádam všetkým ide. Je čas sa sústrediť iba na futbal, všetkým hlúpostiam okolo nech je koniec!