Main Content

Portugalská hviezda na lane Manchestru United

streda, 5. október 2016 11:49 | Autor: Timotej Gašper

Portugalská hviezda na lane Manchestru United
Portugalská hviezda na lane Manchestru United | zdroj: © TASR

Prestupové obdobie začne až o vyše 2 mesiace, no „Červení diabli“ nechcú nič nechať na náhodu a už teraz si vyhľadávajú nové posily. Podľa britského plátku Mirror sa tentokrát zamerali na vychádzajúcu superstar portugalského futbalu.

Portugalský futbal za posledné desaťročie vyprodukoval množstvo kvalitných futbalistov, ktorí si podmanili futbalový svet. Obrovský podiel na tom má známa akadémia Benficy Lisabon, ktorá už vychovala desiatky hviezd. Káder „Orlov“ skrýva aj v týchto dňoch veľký talent, o ktorý sa bijú azda všetky veľkokluby.

Goncalo Guedes púta pozornosť už od roku 2015, kedy sa len ako 17 ročný dostal na trvalo do prvého tímu Benficy. Rodák z Benavente odjakživa vynikal rýchlosťou a prácou s loptou, ktorá už v minulosti zaujala viacero klubov, ktoré mali záujem stiahnuť mladíka do svojich akadémií. Goncalo ale ostal verný „Orlom“, čo sa mu určite vyplatilo.

Vo veku len 19 rokov má za lisabonský veľkoklub odohraných 49 duelov, v ktorých si drží bilanciu 5 gólov a 11 asistencií. Aj keď tieto štatistiky nelámu rekordy, Guedes sa dlhodobo radí k najperspektívnejším talentom svetového futbalu. Šikovný útočník respektíve krídelník dokazuje v drese Benficy, že jeho progres je každým dňom obrovksý.

Agentom nadaného teenagera je Jorge Mendes, ktorý okrem iného zastupuje aj Mourinha či Cristiana Ronalda. Toto spojenie by tak mohlo uľahčiť potenciálny prestup na Old Trafford, s ktorým má dobré vzťahy. Vraj je reálna už táto zima. United neberú mladíka na ľahkú váhu, čo potvrdili počas víkendu, kedy do Portugalska vyslali skautov, aby mladého ofenzívneho futbalistu detailne zmapovali.

Konkurenciou v boji o jeho služby môžu byť Juventus, Valencia a Middlesbroug. Ich situáciu však môže skomplikovať fakt, že Guedes predĺžil zmluvu s „Orlami“ až do roku 2021, čo sa odzrkadlí hlavne na prestupovej čiastke. Kým pre Manchester United by nemala byť problémom, menšie kluby zrejme odradí.

Je však zrejmé, že kluby musia konať rýchlo. Goncalova cena neustále rastie.

Správu priniesol portál 101greatgoals.com.