Main Content

Indian Wells - ženy: Víťazkami štvorhry Česka Peschkeová a Slovinka Srebotniková

nedeľa, 21. marec 2010 11:25 | Autor: TASR

Víťazkami štvorhry na tenisovom turnaji WTA Tour BNP Paribas Open v kalifornskom Indian Wells (Premier Mandatory, dotácia 4,5 milióna USD, tvrdý povrch Plexipave vonku) sa stali Češka Květa Peschkeová a Slovinka Katarina Srebotniková.

Nenasadené, ale skúsené deblistky, si v sobotňajšom finále poradili s trojkami žrebu, Ruskou Naďou Petrovovu a Austrálčankou Samanthou Stosurovou, za 86 minút 6:4, 2:6, 10:5 (zápasový tajbrejk).

Víťazky hrali spolu len piatykrát a po finále spred mesiaca z Dubaja si tentoraz pripísali prvé spoločné víťazstvo a tiež prémiu 237 000 USD a 1000 bodov do deblového rebríčka. Celkovo má 34-ročná Peschkeová na konte už 15 turnajových prvenstiev vo štvorhre, o päť rokov mladšia a 15 cm vyššia Srebotniková ich získala 22.

"Nebol to možno najvydarenejší zápas z našej strany, ale v dôležitých momentoch prvého setu a potom aj záverečného tajbrejku sme zabrali ako tím a dokázali strhnúť víťazstvo na našu stranu,“ vrátila sa k finále Srebotniková na internetovej stránke turnaja. Jej česká partnerka všeobecnejšie dodala: "Boli to krásne dva týždne a lepšie to už na záver pre nás ani nemohlo dopadnúť.“ Jednu zo zdolaných Petrovovú trénersky vedie Vladimír Pláteník.

Štvorhra - finále:

Květa Peschkeová, Katarina Srebtniková (ČR/Slovin.) - Naďa Petrovová, Samantha Stosurová (3-Rus./Austr.) 6:4, 2:6, 10:5 (zápasový tajbrejk) za 86 minút