Main Content

USA chce na ZOH medailu. Takáto zostava by mohla cestovať do Pchjongjangu

nedeľa, 2. október 2016 17:34 | Autor: Dávid Lech

USA chce na ZOH medailu. Takáto zostava by mohla cestovať do Pchjongjangu
USA chce na ZOH medailu. Takáto zostava by mohla cestovať do Pchjongjangu | zdroj: © TASR

USA sa doposiaľ nemôže spamätať z neúspechu na Svetovom pohári. Americkí reprezentanti prehrali všetky tri zápasy a turnaj sa pre nich skončil fiaskom. Zámorské médiá sa tak zameriavajú už na čoraz blížiacu sa Olympiádu, na ktorej by mohli Američania odčiniť tohtoročný neúspech. Ich možná súpiska skutočne budí strach, presvedčte sa sami.

Odštartovalo to prehrou s Tímom Európy v pomere 0:3. Nasledovalo neúspešným derby s Kanadou (2:4) a v poslednom zápase Svetového pohára 2016 Američania napokon podľahli aj českému výberu 3:4. Domov odchádzali so zvesenými hlavami a ich nepresvedčivé výkony boli kritizované azda z každej možnej strany.

Zámorské médiá najprv začali analyzovať, kde sa stala chyba. Všetci experti sa viac-menej zhodli – začalo to nevhodným výberom trénera (Johna Tortorellu), ktorý zvolil nesprávnu taktiku – chcel sa presadiť dôraznou hrou a pri skladaní súpisky prehliadol hneď niekoľko mimoriadne talentovaných a technicky zdatných hokejistov. Tvrdo na to doplatil.

Zámorská stránka thescore.com ale po vlne kritiky upriamila svoju pozornosť na Zimné olympijské hry 2018. Napriek tomu, že stále nie je isté či sa Olympiády zúčastnia aj hráči z NHL, zostavila predpokladanú zostavu USA pre dlho očakávané podujatie, na ktorom s určitosťou nebude chýbať Rus Alexander Ovečkin. V článku bolo taktiež prízvukované, že by sa USA malo vydať opačnou cestou ako na Svetovom pohári a do nominácie dostať čo najtalentovanejších hráčov: „Preč so starobou, prísť s mládežou. Ak nás Svetový pohár niečo naučil, tak je to to, že rýchlosť a zručnosť by mala vyhrať nad srdcom a drinou, ktoré nestačia.

Možná zostava USA pre ZOH 2018 (thescore.com):
Brankári:
Cory Schneider, Ben Bishop, John Gibson
Obrancovia: Ryan Suter, Kevin Shattenkirk – Shayne Gostisbehere, Seth Jones – Jacob Trouba, Dustin Byfugliein – Justin Faulk, John Carlson

Útočníci: Johnny Gaudreau, Auston Matthews, Patrick Kane – Max Pacioretty, Alex Galchenyuk, Phil Kessel – Dylan Larkin, Jack Eichel, Joe Pavelski – Brandon Saad, Tyler Johnson, Blake Wheeler – Zach Parise, Vincent Trocheck