Main Content

Budúcnosť Tímu Európy je veľmi nejasná

sobota, 1. október 2016 16:47 | Autor: Dávid Lech

Budúcnosť Tímu Európy je veľmi nejasná
Budúcnosť Tímu Európy je veľmi nejasná | zdroj: © TASR

Svetový pohár 2016 sa skončil a mnohí fanúšikovia sa začínajú zaujímať o budúcnosť zámorského medzinárodného turnaja. Veľký otáznik visí nad budúcnosťou Tímu Európy, ktorá je podľa najaktuálnejších správ ohrozená.

Všetko nasvedčuje tomu, že Svetový pohár sa uskutoční aj o štyri roky v roku 2020. Ktoré národné tímy sa ho ale zúčastnia, zatiaľ jasné nie je. Podľa dostupných informácií sa opäť ráta s „klasickým“ poltuctom v zložení Kanada, USA, Švédsko, Fínsko, Rusko a Česko. Tento rok spomínanú šesticu doplnili špecifické výberu Severnej Ameriky resp. mladých amerických a kanadských hráčov do 23 rokov a taktiež Tím Európy, ktorý zoskupoval hokejistov z Nórska, Dánska, Švajčiarska, Nemecka, Rakúska, Francúzska, Slovenska a Slovinska.

Tím Európy a Tím Severnej Ameriky boli určite konkurencie schopnejší než siedmy a ôsmy reprezentačný celok. Znamená to, že sa touto cestou vydáme aj v budúcnosti? Nie nevyhnutne. Nie je to rozhodnutie, ktorým sa teraz zaoberáme. Ešte stále sme neodštartovali plánovací proces do budúcnosti,“ stránka sports.yahoo.com cituje slová komisára NHL Garyho Bettmana.

Európania a mladíci zo Severnej Ameriky si získali srdcia mnohých fanúšikov po celom svete. Reálne ale hrozí, že ich účasť na Svetovom pohári bola len jednorazová záležitosť. NHL sa totiž zamýšľa nad klasickou kvalifikáciou na turnaj, tak ako je tomu v prípade olympijských hier. Na konečné podujatie by sa dostali dva najlepšie celky. Všetko je ale otvorené. „Je to niečo, k čomu si musíme sadnúť spoločne s hráčskou asociáciou a diskutovať o tom,“ tvrdí zástupca komisára NHL Bill Daly.