Main Content

Do Londýna sa po Mustafim čoskoro presťahuje ďalší nemecký obranca

piatok, 30. september 2016 15:24 | Autor: Timotej Gašper

Do Londýna sa po Mustafim čoskoro presťahuje ďalší nemecký obranca
Do Londýna sa po Mustafim čoskoro presťahuje ďalší nemecký obranca | zdroj: © TASR

Hviezdny nemecký obranca by už čoskoro mal opustiť svoj aktuálne klub a odísť do Londýna, kde sa oňho bije rovno duo tamojších gigantov. S touto zaujímavou špekuláciou prišiel len dnes ráno portál TalkSport.

Nemecko je široko-ďaleko známe perfektnou obranou. Okrem starších hráčov ako Boateng, Hummels či Howedes káder „Nationalelf“ skrýva množstvo mladých talentov s obrovským potenciálom. Vodca mladej generácie nemeckého futbalu je nepochybne robustný Niklas Sule, ktorý už roky oblieka dres Hoffenheimu. Rodák z Frankfurtu sa do malého klubu z meste Sinsheim dostal ešte v roku 2010, kedy mal len 15 rokov.

Odvtedy však prešla dlhá doba a z Nikiho sa stal jednoznačný líder ako na ihrisku tak aj mimo neho. Od leta 2013 je členom A-tímu TSG, za ktorý už čoskoro odohrá svoj stý zápas. Progres tohto Nemca je viditeľný v každom zápase a aj keď sa skromnému mančaftu veľmi nedarí, Nikiho výkony nestagnujú.

Takmer dvojmetrový tank začal vyčnievať z davu, čoho si všimol aj Jogi Low, ktorý 21-ročnému mladíkovi doprial koncom tohto leta debut v národom tíme. Začiatkom leta bol však Sule jednou z hlavných hviezd nemeckého výberu na Olympiáde, kde potvrdil svoje rýchlo rastúce kvality.

Mnoho fanúšikov a médií očakávalo, že Sule sa premiestni do iného klubu ešte v tomto lete, no stopér ostal verný farbám TSG 1899 so slovami, že väčší prestup príde, no treba si na to počkať. Aj keď je zimné transferové okno ešte  ďaleko, špekulácie o Niklasovom prestupe sa pomaly ale isto násobia.

Najnovšie správy píšu, že veľkým záujemcom o jeho služby je Arsenal aj Tottenham. Oba menované kluby patria medzi nielen anglickú špičku a hrávajú v európskych pohároch, čo by mladého obrancu mohlo posunúť výraznou mierou vpred. Jediný problém je však dostupnosť, keďže Hoffenheim sa svojho klenotu nechce len tak zbaviť a Niki má platnú zmluvu ešte na celé 3 sezóny.

Portál TalkSport ale informuje, že skromný bundesligový klub by mohlo veľmi rýchlo presvedčiť v prepočte asi 20-25 miliónov eur.