Main Content

Hlasy hráčov a trénerov po rozhodujúcom finálovom zápase

piatok, 30. september 2016 07:05 | Autor: TASR

Hlasy hráčov a trénerov po rozhodujúcom finálovom zápase
Hlasy hráčov a trénerov po rozhodujúcom finálovom zápase | zdroj: © TASR

Toronto 30. septembra (TASR) - Hokejisti domácej Kanady sa stali víťazmi Svetového pohára 2016. V druhom súboji o titul v noci na piatok SELČ otočili skóre až v samom závere, vyhrali v Toronte nad Tímom Európa 2:1 a vo finálovej sérii triumfovali 2:0.

Hlasy po zápase (zdroj: TV Dajto, AP):

Matt Duchene, útočník Kanady: "Bolo to dramatické vyvrcholenie turnaja. Európsky tím hral úžasne, odviedol výbornú prácu a dokázal, že si finále zaslúžil. Je to pre nás skvelý začiatok sezóny. Pre toto sme sem prišli, je to fantastický pocit. Teraz sa začnú oslavy. Po triumfe na zimnej olympiáde v Soči je to môj druhý najväčší úspech v kariére."

Brad Marchand, autor víťazného gólu Kanady: "Je to neuveriteľná pocta, trumfovali sme na najvrcholnejšom hokejovom podujatí na svete."

Sidney Crosby, MVP turnaja: "Je bláznivé, ako sa to v závere všetko rozuzlilo. Keď v záverečných minútach za vyrovnaného stavu inkasujete dvojminútový trest, snažíte sa to väčšinou iba ubrániť a doviesť zápas do predĺženia. Je to niečo výnimočné vyhrať 16 zápasov v rade."

Ralph Krueger, tréner Tímu Európa: "Je veľmi bolestivé, ako sa veci v závere vyvinuli. No treba si otvoriť oči, aby sme videli celý obraz o našej hre a celú našu parádnu jazdu. Bolo veľkolepé, ako sme si tu počínali. Obrátili sme naruby všetky papierové predpoklady a postarali sme sa o pekelné finále, ktoré nikto neočakával."

Zdeno Chára, obranca Tímu Európa: "Je to tvrdá prehra, pretože sme ich dokázali naháňať a tlačili sme ich celý zápas až na okraj. Bol to veľmi vyrovnaný zápas."

Anže Kopitar, kapitán a útočník Tímu Európa: "Užili sme si veľa zábavy. Zišli sme sa tu špeciálna skupina hráčov a som si istý, že ostaneme v kontakte ešte veľmi, veľmi dlho.

Miroslav Šatan, generálny manažér Tímu Európa: "Myslím si, že Jaro Halák sa zlepšuje s vekom. Na tomto turnaji hral najlepšie, ako som kedy videl. Je jednoznačne jeden zo základných kameňov nášho úspechu."