Main Content

Mladého slovenského útočníka chce Inter Miláno!

štvrtok, 29. september 2016 11:15 | Autor: Filip Chudý

Mladého slovenského útočníka chce Inter Miláno!
Mladého slovenského útočníka chce Inter Miláno! | zdroj: © TASR

Slovenský futbal má aktuálne problém na hrote útoku, ale v budúcnosti by ho to trápiť nemuselo. Inter Miláno má záujem o nádejného slovenského útočníka.

Viacero talianskych médií hlási, že o slovenského futbalového reprezentanta do 19 rokov Ľubomíra Tuptu má záujem slávny Inter Miláno. Mladý 18-ročný útočník sa cez Jarovnice, Sabinov a Prešov dostal do akadémie Catanie Calcio a odtiaľ do Hellasu Verona. V tomto klube koncom minulého roka absolvoval aj seniorský debut v Talianskom pohári, pričom jeho útočným partnerom bol v stretnutí proti Pavii majster sveta z roku 2006 a známy svetový útočník Luca Toni. No Tupta je stále hlavne členom akadémie klubu.

„Tuptu sleduje vždy veľa skautov z iných tímov. Boli tam nejaké kontakty s Interom, ale to je preňho myslím ešte skoro. Musí ísť plynule, najbližšie možno prvý tím Hellasu. Verím, že Verona je preňho zatiaľ to pravé miesto na rast,“ citovali talianske médiá hráčovho agenta Juraja Vengloša.

Tupta v lete podpísal s Hellasom svoju prvú profesionálnu zmluvu, ktorá znie na štyri roky. No nie je jediným Slovákom z tohto mužstva, o ktorého je záujem. Portál tuttocalciatori.net informoval, že záujem je aj o jeho klubového a reprezentačného spoluhráča Šimona Štefanca. Ten prišiel do Hellasu v zime na ročné hosťovanie zo Slovana s opciou na prestup.