Main Content

Píska nám rozhodca, ktorý bol na začiatku úspešnej Kozákovej éry

streda, 28. september 2016 10:35 | Autor: Filip Chudý

Píska nám rozhodca, ktorý bol na začiatku úspešnej Kozákovej éry
Píska nám rozhodca, ktorý bol na začiatku úspešnej Kozákovej éry | zdroj: © TASR

Blížiaci sa zápas kvalifikácie Slovinsko - Slovensko zverili kompetentní do rúk špičkového rozhodcu, ktorý pískal už aj finále MS. Navyše naňho máme dobré spomienky.

Pred ôsmimi rokmi sme išli na druhý zápas kvalifikácie MS 2010 do Slovinska, čiže história sa akoby opakuje. Zostáva len veriť, že výsledok bude iný, keďže vtedy sme prehrali 2:1. No určitý podiel mal na tom aj nórsky rozhodca Svein Oddvar Moen, ktorý nám v Maribore neuznal vyrovnávajúci gól Martina Petráša na 1:1. Tréner Vladimír Weiss vtedy okrem iného po zápase povedal: „Regulárny gól Petráša rozhodol o vývoji stretnutia, výkon rozhodcov nechcem komentovať.“

Teraz sa bude hrať v Ľubľane, pričom nominovaný bol na tento duel špičkový taliansky rozhodca Nicola Rizzoli, na ktorého máme naopak príjemné spomienky. Rozhodoval totiž zápas Bosna a Hercegovina – Slovensko v kvalifikácii MS 2014. Bol to druhý duel Jána Kozáka pri reprezentačnom kormidle a vôbec prvá výhra, a to na pôde v Zenici, kde mali Bosniaci dovtedy nedobytnú pevnosť. Práve v tom zápase sa odštartovala úspešná éra Jána Kozáka, keď začal postupne reprezentáciu zdvíhať. Podobný výsledok by sme potrebovali aj teraz.

Slovincom pískal Rizzoli tiež jedenkrát, ale tí už naňho príjemné spomienky nemajú, keď im pískal zápas, v ktorom v rámci kvalifikácie na Euro 2008 prehrali v Holandsku 2:0.

Rizzoli patrí v súčasnosti medzi rozhodcov, ktorý rozhoduje prestížne zápasy. Na Eure 2016 viedol štyri stretnutia vrátane semifinále Nemecko – Francúzsko. Na MS 2014 zas viedol dokonca finále Nemecko – Argentína.