Main Content

Podolski ostro kritizuje United. Naznačil, kde bude Schweinsteiger pokračovať

utorok, 27. september 2016 15:40 | Autor: Timotej Gašper

Podolski ostro kritizuje United. Naznačil, kde bude Schweinsteiger pokračovať
Podolski ostro kritizuje United. Naznačil, kde bude Schweinsteiger pokračovať | zdroj: © TASR

Nemecký futbalista Lukas Podolski sa v nedávnom rozhovore tvrdo obul do vedenia Manchestru United vo veci Bastiho Schweinsteigera. V zaujímavom rozhovore tiež prezradil, kde by chcel v kariére pokračovať spolu s „vykopnutou“ hviezdou „Red Devils“.

Aj keď je Lukas rodákom z poľského mesta Gliwice, svoje detstvo a prvé futbalové kroky prežil v Kolíne nad Rýnom. Za tamojší 1.FC odohral v mladosti tri skvelé sezóny, počas ktorých si výkonmi vypýtal prestup do Bayernu Mníchov. V Allianz Arene sa Poldi stretol s vychádzajúcou superstar a srdciarom Bastianom Schweinsteigerom, s ktorým si vybudoval skvelý kamarátsky vzťah.

Ich cesty sa však rozdelili v roku 2009, kedy Lukas opustil Mníchov a vrátil sa do Kolína. Narozdiel od Bastiho, Podolski vystriedal za posledných 9 rokov až 5 klubov vrátane Arsenalu, Interu Miláno či Galatasarayu. V posledne menovanom kádri zahajuje krídelník len druhú sezónu, no podľa jeho slov je už čoskoro pripravený opustiť starý kontinent.

Príbeh hráča s prezývkou „FussballGott“ mal dlhé roky len jeden scenár, a to úspech s Bayernom Mníchov. V lete 2015 sa však Schweinsteiger na vlastnú päsť rozhodol urobiť veľkú zmenu v kariére a na posledné roky odísť do Premier League. Kým v Mníchove zaňho hrala pozícia legendy a meno, v Anglicku musel skúsený stredopoliar klubu aj fanúšikom dokázať, že na to ešte má.

Dokopy 31 zápasov, na toľko nastúpil „Schweini“ pod van Gaalom, no so zmenou trénera a pomalým úpadkom formy sa nemecká legenda dostala z kola von natrvalo. Mourinho s Nemcom neráta a dokonca ho vyradil z prvého tímu, čo naštvalo nielen fanúšikov robustného stredopoliara.

Muky v United by sa už čoskoro mohli skončiť, pretože podľa slov bývalého reprezentačného kolegu by Basti už v zime mohol zmeniť destináciu. „Amerika je skvelá! Zmena života by mne ale aj jemu prospela. V USA sa môžete osobnostne aj futbalovo zlepšiť a spoznať nové možnosti, taktiež chcem túto možnosť ponúknuť svojim deťom. Je celkom možné, že by sme s Bastim hrali v MLS spoločne,“ cituje 31-ročného Podolského portál 90min.com.

„To čo spravili Bastimu, to je nelojálne, totálne hlúpe a a už vôbec nie fér. Tréner by mal na každého hráča pozerať rovnako a každému dať rovnaké šance, no to sa Schweinimu žiaľbohu nestalo. Je mi to ľúto zaňho,“ dodal rozhorčene 129-násobný nemecký reprezentant.

Obaja menovaní hráči už presiahli hranicu 30 rokov, no stále majú čo ponúknuť. Prečo teda neodísť do MLS, kde sa „soccer“ stáva čím ďalej tým populárnejší …