Main Content

Ryan Giggs sa vracia do Premier League, píše Mirror

utorok, 27. september 2016 15:31 | Autor: Timotej Gašper

Ryan Giggs sa vracia do Premier League, píše Mirror
Ryan Giggs sa vracia do Premier League, píše Mirror | zdroj: © TASR

Legenda Manchestru United sa na chvíľu stratila z futbalovej pozornosti, no už čoskoro by sa mal vrátiť k trénerskému remeslu, pretože oň veľký záujem prejavil klub z Premier League. S touto zaujímavou informáciou prišiel len včera plátok The Mirror.

Rodák z waleského Cardiffu futbalovo vyrastal v akadémií Manchestru City, no ešte v roku 1987 odišiel do kádru úhlavného rivala na Old Trafford. Od leta 1991 bol členom A-tímu „Red Devils“, v ktorom sa stal absolútnou hviezdou aj ikonou klubu. V červenom drese nastúpil dokopy na 883 zápasov a počas 23-ročnej kariéry si tiež siahol na desiatky trofejí.

S pribúdajúcim vekom sa ale z Ryana stal viac tréner ako hráč. V pozícií asistenta či poradcu sa v United udržal necelý rok, no napokon sa cesty legendy a ligového giganta museli rozísť. Giggs však neustále pracoval na tom, aby sa raz mohol vrátiť na trávniky ako kvalifikovaný a licencovaný tréner. Aktuálne by už 42-ročný Walesan mohol začať naplno trénovať, no ako sám priznal, čaká na tú správnu príležitosť.

Nová výzva by mohla prísť už v nasledujúcich dňoch, tvrdí plátok Mirror. O služby potencionálneho a mimoriadne skúseného Giggsa sa intenzívne zaujíma Swansea, ktorá prežíva katastrofálny štart do aktuálnej sezóny. Zo 6 zápasov sa „Labute“ z výhry radovalo len raz a z posledných piatich kôl získali chabý jeden bod. Ryan by tak mal nahradiť Taliana Guidolina Francesca, ktorý je v službe waleského klubu od januára 2016.

Ak to takto pôjde s týmto tradičným klubom ďalej, je dosť možné, že na konci ročníka príde zostup. Vedenie aj fanúšikovia si však tento scenár nedokáže predstaviť a preto by určite privítali pozitívnu zmenu, ktorú by na Liberty Stadium mohol priniesť práve Giggs.

Mirror informuje, že medzi 42-ročnou legendou United a Swansea už prebehli prvotné jednania, na ktorých sa rokovalo o cieľoch klubu a hlavne o osobných podmienkach trénera. Dobre zložený káder ponúka mená ako Fernadno Llorente, Leroy Fer, Gylfi Sigurdsson či Lukasz Fabianski, s čím sa určite dá do budúcna pracovať.

Niektoré zdroje dokonca tvrdia, že aj pôjde všetko podľa plánu, Swansea bude môcť už o pár dní predstaviť svojho nového kouča, od ktorého si bude sľubovať nový vietor a inovácie, ktoré udržia „Labute“ medzi ostrovnou elitou.