Main Content

Kozák nešpekuluje, nominoval to najskúsenejšie, no hádam nie až staré

pondelok, 26. september 2016 17:33 | Autor: Filip Chudý

Kozák nešpekuluje, nominoval to najskúsenejšie, no hádam nie až staré
Kozák nešpekuluje, nominoval to najskúsenejšie, no hádam nie až staré | zdroj: © TASR

Reprezentačný tréner oznámil menoslov hráčov na októbrové zápasy, v ktorom sa nachádzajú všetky možné overené mená, aj tie z nedávnej minulosti. Nominácie je vekovo staršia, hádam budú aj staré výsledky.

Komentár Filipa Chudého

Nominácia Jána Kozáka na zápasy v Slovinsku a doma so Škótskom je vonku. Nachádza sa v nej 24 hráčov, pričom ani jedno meno neprekvapilo. Hoci možno by potešilo, ak by nejaké príjemne vzhľadom na okolnosti zaskočilo.

Medzi brankármi sa nič zásadné čakať nedalo, zmeniť by to mohli len zdravotné problémy, ktoré mal Kozáčik a podozrivo nenastupoval ani Novota, hoci počas víkendu už aspoň bol na lavičke. A keďže je v nominácii, asi bude pripravený. Vlastne zaujalo len meno Jakubecha medzi náhradníkmi. Výkony síce na začiatku sezóny mal dobré, ale je na polemiku či štvorka v 21-tke má byť päťkou v áčku. Skôr by sa tu hodilo meno nejakého skúsenejšieho brankára s perspektívou, ktorý už niečo odchytal aj za hranicami. Lebo naša liga a zahraničie je obrovský rozdiel. No v zásade je to jedno, pre nomináciu ide o málo nepodstatnú vec, zdvíha to len cenu hráča.

Najväčšie otázniky viseli a aj visia nad defenzívou. Ale zdá sa, že FIFA bola zhovievavá. Škrtel dostal trest len na jeden zápas, najmenší možný. A Ďurica je v nominácii, čiže asi zápasovú stopku nedostal. Pre nás len dobre. Horšie je to, že otáznik najnovšie bliká pri Pekaríkovi. Ak by nemohol hrať, pričom aj Gyömbér chýba pre zranenie a Hubočan možno bude musieť ísť v Slovinsku do stredu, potom dostane šancu nejaký (staro)nový hráč, najskôr asi Pauschek, záleží, ako by sa to na usporiadalo, aj keď ešte je tu variant so Salátom.

Ten sa podľa očakávania vrátil, keďže žiadneho iného reálneho kandidáta sme nemali, teda mali, ale Kozák si chalanov z 21-tky nezobral, čo sa verme, neukáže s výhľadom do budúcnosti ako chyba. Každý zápas v áčku je skúsenosť, aj ten lavičkový. Trochu príjemne prekvapilo, že v širšom kádri je Tomáš Košút, ktorý je pre verejnosť akoby stratený v Slovácku, ale je to hráč s reprezentačnou perspektívou, na čo má aj vek.

V strede poľa nepríjemne zamiešalo karty zranenie Pečovského, keď si k tomu pripočítame, že aj Pekarík je otázny, návrat Saba je logickým vyústením, aj keď nemá zápasovú kondíciu. O Weissovi a Hrošovskom sa baviť nemusíme, tých z predchádzajúcej nominácie vyradili zranenia, teraz sa priam pýtajú rovno do základu.

Že sa vráti Nemec, to bolo jasné prakticky hneď, ako podpísal zmluvu v Diname Bukurešť a dostal prvú minútu na ihrisku. Veď v minulosti sa dostal do užšieho kádra aj za horších klubových okolností. Ani návrat Bakoša neprekvapil, veď koľko máme útočníkov, čo hrávajú skupinovú fázu Európskej ligy, resp. aspoň pravidelne nastupujú v zahraničí? V útoku si nemáme poriadne z čoho vyberať, treba len dúfať, že niekto z útočníkov sa konečne poriadne presadí. No koľký raz to už vlastne takto dúfame a stále nič?

V súvislosti s aktuálnou nomináciou prekvapilo vlastne len to, že niekoho prekvapila. Aspoň dvaja hráči z 21-tky síce mali byť nominovaní, ale to už je na Kozákovi. On si zodpovedá za nomináciu, on je za ňu platený, on bude za ňu chválený, resp. kritizovaný. Nám zostáva len veriť, že stará partia, lebo tak to v nominácii vyzerá, sa opäť zomkne a urobí nám ďalšiu radosť, pre kvalifikáciu to môže byť kľúčové.