Main Content

Reprezentácia má vážny problém, prišla o ďalšieho hráča základnej zostavy

pondelok, 26. september 2016 09:40 | Autor: Filip Chudý

Reprezentácia má vážny problém, prišla o ďalšieho hráča základnej zostavy
Reprezentácia má vážny problém, prišla o ďalšieho hráča základnej zostavy | zdroj: © TASR

Ján Kozák sa dozvedel ďalšiu nepríjemnú správu, keďže pre zranenie nemôže počítať s ďalším stabilným reprezentantom, pričom zlé správy neobišli ani 21-tku.

Žilina draho zaplatila víťazstvo v Zlatých Moravciach, keď prišla až o dvoch zranených hráčov, ktorých absencia sa bude počítať minimálne v týždňoch. Po nešikovnom zákroku 20-ročného macedónskeho reprezentanta do 21 rokov Tihomira Kostadinova museli na nosidlách odniesť slovenského reprezentanta Viktora Pečovského. Prvotný predpoklad o zlomenej nohe sa potvrdil, konkrétne ide o ihlicu na predkolení ľavej nohy. Pečovský tak reprezentácii v najbližších zápasoch určite nepomôže, pričom Kozákovi vypadol pre zranenie už aj Norbert Gyömbér, Martin Škrtel by mal dostať trest a ten hrozí aj Jánovi Ďuricovi.

Pečovského by už v pondelok mali operovať, pričom až operácia by mala odhaliť, či nemá aj poškodené väzy v členku, no koniec kariéry mu nehrozí. „Pečovský sa do futbalu určite vráti, odhad jeho absencie je 6-8 týždňov,“ prezradil médiám doktor žilinského mužstva Juraj Popluhár.

Podľa jeho slov má byť na tom horšie ľavý obranca Róbert Mazáň. Ten len nedávno spečatil prestup do Žiliny, no už jej na dlhšie obdobie vypadol. Mazáň má mať pretrhnutú achilovku a už v pondelok by ho mali operovať. Absenciu na trávnikoch prvotne žilinský doktor odhadol na tri mesiace. Záver kvalifikácie 21-tky na ME 2017 teda určite nestihne.